I morgen, lørdag 29. august, blir det som en del av Vesterålen Matfestival arrangert «Barnas Laksefestival» på Gladbrygga hos Akvakultur i Vesterålen i Blokken.

Det er visningsanlegg for havbruk, Akvakultur i Vesterålen, som inviterer til festivalen.

350 besøkende i fjor

Dagen blir full av aktiviteter, spesielt for de minste.

Blant annet venter besøk av den lille redningsskøyta Elias.

I 2014 tok hele 350 mennesker turen til Blokken for å være med på Barnas Laksefestival, og arrangøren håper på et like godt besøkt arrangement også i år.

Redningsskøyta Elias

Arrangøren skriver:

«I år får vi storfint av den lille redningsskøyta Elias. De minste vil få mulighet til å bli med Elias ut på små båtturer (gjennom hele dagen). Det passer veldig bra at Elias besøker Blokken da bygda har lang historie knyttet til nettopp redningsselskapet. Her ligger «RS-brygga» hvor redningsselskapet i sin tid hadde rekruttskole og her lå båtene i opplag.

Redningsskøyta Elias er et norsk barnekonsept og den første boka kom ut i 1998. Etter hvert ble det flere bøker og en egen tv-serie som ble solgt til mer enn 100 land. Det er også laget to kinofilmer om den lille redningsskøyta: Elias og Kongeskipet fra 2007 og Elias og jakten på havets gull fra 2010. Elias drar av og til på besøk langs kysten og nå kom heldigvis turen til Blokken og Gladbrygga. Alle barn er velkomne på besøk for å hilse på Elias og vi vil og ta så mange som mulig ut på tur med den».

Programmet varer fra 11.00 til 14.00, det er gratis inngang, åpne utstillinger og konkurranse for barna.

Det blir også grilling og salg av «Barnas skattekister», kaffe og kaker, skriver arrangøren i pressemeldingen.