Mandag ettermiddag, mens han var ute og kjørte bil, sperret Jens Andre Birkeland øynene opp.

– I rundkjøringen ved Sortlandsbrua så jeg en svær lastebil som var i ferd med å tippe over. Jeg syntes det var såpass ekstremt at jeg bestemte meg for å følge etter for å dokumentere galskapen, sier han til VOL.

Kjøreturen varte i nesten 50 minutter, siden Birkeland lå på hjul helt til  Strengelvåg. Det var flere ganger han satt med hjertet i halsen.

– Ved et par tilfeller var jeg sikker på at traileren kom til å tippe over. Det er ganske utrolig at dette gikk bra, slår Birkeland fast.

-Ubehagelig bil å kjøre

Jan Ivar Engebretsen er kommunikasjonsrådgiver i NAF og ekspert på trafikksikkerhet. Han er lite imponert over trailerens bilens elleville ferd.

– Dette er skremmende. Det der må ha vært en ubehagelig bil å kjøre. En bil med så mye svai, kan jeg knapt huske å ha sett , sier han til VOL etter å ha sett videoen.

I likhet med Birkeland, understreker Engebretsen at det var utrolig at kjøretøyet ikke veltet over på siden.

– Det var særlig en forferdelig innersving som så ille ut, men det er mulig at sjåføren oppfatter det på en annen måte. Det ser uansett ikke pent ut og blir nesten som å se en båt på åpent hav, poengterer han.

Feilastet

Engebretsen stiller spørsmålstegn ved hva som har gått galt for både lastebilen og sjåføren, og legger frem et par teorier.

– Enten så er den feillastet, eller så er det noe galt med kjøringssystemet. Det ser ut som om bilen har riktig høyde, men det burde vært luftputer på den. I tillegg er det også uvøren kjøring, så her er det mange mangler i omløp, sier han.

På spørsmål om hva man bør gjøre dersom man kommer ut for lignende situasjoner i trafikken, svarer kommunikasjonsrådgiveren:

– Hadde det vært meg, hadde jeg ringt politiet umiddelbart, slår Jan Ivar Engebretsen fast.

– Ingen grunn til bekymring

Trailersjåfør Stig Henning Hansen, reagerer på oppmerksomheten videoen har fått i media. Han kjører til vanlig en 4,30 meter høy semitrailer på Østlandet.

Det er riktignok ikke han som kjører denne bilen, men han mener at oppslag som dette er med på å ødelegge for hele næringa.

– Det er mye som kan være med å påvirke svaiinga, som ujevn veibane eller svingete vei, sier han til VOL.

Han mener at Engebretsen i NAF ikke vet hva han snakker om, når Engebretsen mener at dette er grunn til å ringe politiet.

– Jeg kan ikke se noe spesielt med den svaiinga der, sier Hansen.