Den regionale samlingen ble ledet av den nye fylkeslederen for årets tv-aksjon, Jørn Helge Sørensen, som denne uka er på turne i Ofoten, Vesterålen og Lofoten.

Også kommunene Andøy og Øksnes var invitert til å delta med sine representanter i årets TV-aksjon, men hadde ikke anledning til å møte.

Men de som fikk lære mer om regnskogen og det ble vist flere små filmsnutter, i tillegg til at Sørensen holdt foredrag. Deltakerne delte også erfaringer fra tidligere tv-aksjonsarbeid.

Felles mål

Kommunene i Vesterålen har forskjellige måter å jobbe på, men alle jobber mot et felles mål.

Årets aksjon skal gå til Regnskogfondet, som gjør et stort og viktig arbeid for å prøve å redde regnskogen.

HM Kong Harald er regnskogfondets høye beskytter, og har selv overnattet fire netter i hengekøye hos en av stammene der for fire år siden.

Det mange ikke tenker på eller vet, er at regnskogen har svært mye å si også for vårt klima.

På giverstafett.no står til en hver til oppdatert informasjon om hva som er kommet inn.

- Første gang

Målet er at både næringsliv, enkeltpersoner, skoler, lag og foreninger vil bidra til å få inn mest mulig penger på aksjonsdagen, 18. oktober.

- Dette er første gang jeg deltar på regionsamling. Jeg synes dette er en fin måte å tilegne seg mer informasjon om årets tema på, sa Inger Hope, varaordfører i Hadsel og leder for tv-aksjonen i Hadsel. Hun har lang erfaring i tv-aksjonsarbeid, og delte blant annet tips om at det er fint å lage seg  gode maler, som kan gjenbrukes fra år til år. For eksempel rodekart. Dette letter arbeidet og gjør at ting lettere går på skinner.

Elin Dahl fra Bø Frivilligsentral deltar i tv-aksjonskomiteen i Bø for første gang, gjennom sin jobb.

- Etter møtet i dag vet jeg mer regnskogen og det var også veldig nyttig å høre de andres erfaringer, sa Dahl.

Sortland har også lang og god erfaring fra tv-aksjonsarbeid og gode rutiner på gjennomføring. Unni Glad fra Sortland Frivillligsentral skal også i år være koordinator i for årets innsamling i kommunen.

Tre av Vesterålens kommuner var representert på den regionale samlingen for årets tv-aksjon på Sortland 1. september. Bak f.v: Unni Glad fra Sortland Frivilligsentral, John Ivarjord, Sortland, Edel Borgen fra Innlandet lokalutvalg i Hadsel og Inger Hope, varaordfører Hadsel kommune, samt fylkesleder Jørn Helge Sørensen. Foran f.v : Tor Skogvoll, Sortland, Elin Dahl fra Bø Friviligsentral, Marianne Lovise Strand fra Sortland Frivilligsentral. Foto: Trond Johnsen