Nå nærmer høsten seg med stormskritt, men Hadselværingene trenger ikke fortvile av den grunn.

Tok bølgen

Stokmarknes kino viser nemlig en rekke kinofilmer som kan nytes når de det blir kjøligere og mørkere utendørs.

– Dette blir en morsom høst. Vi har nå ferdigbooket 20 premierefilmer. Det er ingen tvil om at fjoråret var et utfordrende år. I år er det bedre, særlig på barnefilmfronten, og det er artig å se at det løsner litt. Vi ser veldig positivt på denne høsten, og vi har store forventninger, sier kinosjef Ketil Johnsen.

Og kinosjefen har stor grunn til å være fornøyd med programmet.

Først ut var den norske filmen «Bølgen». Filmen er en storproduksjon i Hollywoodske dimensjoner, og er den første katastrofefilmen som er laget i Skandinavia.

Filmen handler om at alamen  går ved et skredsenter i Geirangerfjorden, og en gigantiske foldbølge er på vei mot Geiranger.

Regissør Roar Uthaug står bak den norske storsuksessen «Fritt Vilt». Forrige fredag hadde Stokmarknes premiere på filmen.

Tidlig ute

Deretter kommer filmperler på rekke og rad. Kinoen har fått verdenspremiere på den nyeste James Bond-filmen  «Spectre» som slippes 6. november.

Like etter, 18. november, er det verdenspremiere på  avslutningen av The Hunger Games- serien med filmen «Mockingjay - part 2».

I desember er det mange som kan glede seg til kinokos. Da er det nemlig verdenspremiere på Star Wars-filmen  «The Force Awakens» som slippes 16. desember.

– Vi har tre strake verdenspremierer. Vi har jobbet hard og brukt mye tid på å sette oss inn i hva som kommer. Vi har lyktes i å få så mange verdens og norgespremierer fordi vi har vært ute god tid i forveien og lagt en solid plan, sier kinosjefen fornøyd.

For alle

Johnsen sier at de har jobbet hardt for å få et variert program.

– Det er en ting å få premierer, men vi må treffe hele publikum. Barnefamilier kan se frem til filmer som «Doktor Proktors tidsbadekar», ungdommen til «Mazerunner- The Scorch Trials», og de voksne til «James Bond - Spectre».

Av barnefilmer kan publikum blant annet se frem til «Karsten og Petra på safari», «Hotel Transylvania 2» og «Solan og Ludvig - Herifra til Flåklypa».