Mandag startet en ny ordning opp ved Oslo Lufthavn, som har fått namnet "Connecting Norway". Den innebærer at passasjerer som kommer fra utland til innland, slipper å hente ut og sjekke inn bagasjen på ny.

De unngår dermed ny sikkerhetskontroll og får kortere vei å gå. Ordningen fases gradvis inn og gjelder i første omgang passasjerer som ankommer Oslo Lufthavn fra Milano med SAS, Norwegian eller Widerøe, og som skal videre innenriks. Flere flyvninger og selskaper vil bli inkludert i løpet av høsten og vinteren.

Connecting Norway er i første omgang et prøveprosjekt over tre år. Mot slutten av prøvetiden, vil Regjeringen vurdere om ordningen skal bli permanent.

– Nå gjør vi det enklere for utenrikspassasjerer som mellomlander på Gardermoen på vei til andre destinasjoner i Norge. Med Connecting Norway får de reisende en enklere og raskere reise, og Oslo Lufthavn blir en mer attraktiv flyplass for flyselskapene. I fjor gjorde regjeringen nødvendig vedtak som gjorde ordningen mulig. Det er derfor flott å se at dette når har kommet på plass og og tas i bruk, sier samferdsleminister Ketil Solvik-Olsen i en pressemelding.