Hurtigruten har fått brev, postkort, telefoner, e-poster og sms-er fra fra hele Europa, USA, Australia, New Zealand og fra flere land i Asia med forslag om hva det nye Hurtigrute-skipet skal hete.

Nå er konkurransen avsluttet, og det nye skipet blir kalt opp etter den største øya på Svalbard.

MS Spitsbergen blir navnet.

– Navnet MS Spitsbergen knytter sammen Hurtigruten før og nå. Så tidlig som i 1896 førte Hurtigrutens grunnlegger og reiselivsgründer Richard With opp et hotell på Svalbard og startet «Sportsruten» fra Hammerfest til Spitsbergen med DS Lofoten. Det er denne arven vi har tatt videre når vi i dag tar med gjestene våre på bærekraftige opplevelsesreiser i Arktis og rundt Sydpolfastlandet, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i en pressemelding.

– Det gjør oss takknemlige og stolte at folk over hele verden viser et slikt engasjement for Hurtigruten, sier Skjeldam.

Fra mai 2016 vil MS Spitsbergen seile parallelt med MS Lofoten på den klassiske rundreisen Bergen-Kirkenes-Bergen.

Skipet vil få samme avgangsdatoer som MS Lofoten og vil legge til ved de normale havnene om dagen, skriver Hurtigruten på sin nettside.

Vinneren av konkurransen, som får ta med seg en venn på en spesialseiling som kapteinens gjest på MS Spitsbergen, er Erlend Baldersheim (33) fra Baldersheim i Fusa kommune i Hordaland.

Han vil få delta på ekskursjoner som kajakkpadling, rib-turer og havørn-safari.