- Med uka ønsket vi å vise veien til kule turer og ulike kulturopplevelser i naturen. Målet var arrangement i alle kommunene i Vesterålen, og vi ønsket å skape minst et nytt arrangement i Vesterålen med god publikumsoppslutning. For å få dette til, var vi avhengig av samarbeid med enkeltpersoner og lag og foreninger i Vesterålen, sier Suhr i ei pressemelding hvor hun oppsummerer uka. Suhr er daglig leder i Kultursamarbeidet i Vesterålen.

Uka var et samarbeid mellom Vesterålen friluftsråd og Kultursamarbeidet i Vesterålen og ble arrangert i lys av at 2015 er friluftslivets år.

Les også: Trolsk elvevandring

Variert

Uka begynte med Vesterålen Turlags 10-toppers og Andøy og Øksnes sitt arrangement Kryss Gavlfjorden.

- Det er to veletablerte og flotte arrangement vi er glad for å ha under paraplyen Kultur- og Naturuka, sier Suhr.

Deretter ble det Skattekisteviser, flere historiske vandringer, foredrag og læring om hvordan vi kan bruke planter fra naturen i matlaging. Ikke minst har 300 elever i Vesterålen fått Fortellinger i friluft med Nordnorsk Fortellerforum. Uka ble avsluttet med tur langs kyststien i Bø, med historiefortelling og sang fra Vesterålen.

Elvelangs

Elvelangs og bekk-i-mellom, som skulle representere et nytt arrangement i Vesterålen.

- Det  ble mer enn hva vi drømte om. I samspill med Vesterålsmuseet og lokalmiljøet på Melbu, var vi 120 aktører som tok i mot 450 besøkende. Tilbakemeldingen var overveldende, både fra aktører og publikum. Dette arrangementet ble et godt eksempel på hvordan vi kan lykkes med et kulturarrangement når vi samarbeider i Vesterålen. Frivillig innsats, ansatte fra kultursektoren og ikke minst eksterne prosjektmidler var ingrediensene, sier Suhr.

Omtrent 1500 deltok på arrangementene i Kultur- og Naturuka.

- Mottagelsen motiverer oss til å jobbe mot Kultur- og Naturuka 2016. Vi tar gjerne imot ros og ris, og nye ideer for neste års uke, sier Suhr.