Byr 1,- krever 150.000,-

Åse og omegn privatskolelag har budt 1 krone for Åse skole. Rådmann i Andøy vil derimot ha 150.000 kroner for å selge bygget til skolelaget.

Det er Andøyposten som beretter at Åse og omegn privatskolelag byr 1 krone for eiendom og bygninger tilknyttet Åse skole etter at kommunen tidligere i høst la ut skolen for salg.

– Det er sterkt behov for opppussing og vedlikehold av eiendommen. Det som er mest presserende er en utskifting av avløpssystemet. Disse arbeidene vil representere store utgifter for en eventuell kjøper av eiendommen, skriver styreleder Elling Johansen i forbindelse med budet.

Ifølge Andøyposten skal formannskapet kommende mandag ta stilling til budet fra privatskolelaget.

Anbefalingen fra rådmannen er klar: Avvis budet, behold idrettsplassen og tilby privatskolelaget å kjøpe skolebygget med eiendom for 150.000 kroner, mener rådmann Kirsten Lehne Pedersen.Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

(Foto: Andøy kommune)

Foto: Andøy kommune

Leses nå:
Nyheter

Aktører fra hele landet vil kjøpe Coop Prix-bygget i Bø

Prixbygget på Straume i Bø har ligget ute for salg i knappe tre måneder. Selv om det fortsatt ikke foreligger noe bud, blir interessentene stadig flere.

150 turnere til ungdomsstevne på Melbu i mai

19.-21. mai arrangerer Melbo Turnforening ungdomsturnstevne for ungdom fra 13 år og oppover. Dette er første gang et slikt arrangement arrangeres i Nordland.

– Vil i realiteten bety fritt skolevalg

Politikerne i Øksnes diskuterer om de skal åpne for fritt skolevalg i kommunen, eller om de skal stramme inn kriteriene for skolebytte. Forslaget som ligger på bordet fra rådmannen vil i realiteten innebære fritt skolevalg.

Noen kveiter bør du ikke spise

Det er trygt å spise kveite under 100 kilo, men er de enda større, er det så mye uønskede stoffer at det frarådes å spise fisken.

Sandberg mener Ap er bakstreversk om pliktordningen

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) utfordres av Ap på hvordan man skal sikre arbeidsplasser ved fiskerianlegg i Nord-Norge dersom pliktsystemet skrotes.