(Foto: Jack Roger Lihaug)

Foto: Jack Roger Lihaug

Hoppende glade

I dag ble en egen hoppbakke for barn og unge offisielt åpnet ved Steine skole og Bøhallen.

Rektor ved Steine barneskole, Hans Kristian (Hasse) Pettersen og vaktmester Tor Idar Paulsen fikk ideen til egen hoppbakke da de satt og bladde i en katalog fra ISAS, et selskap som leverer uteplassutstyr til barnehager og skoler.- Bakken i magasinet var nok i overkant kostbar, men kanskje vi kunne bygge den selv, forteller Pettersen om foranledningen til Vesterålen Online.Som tenkt så gjort. Sporet i tilløpet og en spesiell type kunstgress, et såkalt splittgress ble bestilt fra ISAS. Bakkens profile passet helt perfekt i en akebakke som ligger ved Bøhallen.- Her hadde vi jo belysning fra før, forteller rektoren.Maskinleie og utstyr til bakken kom på 82.000 kroner, kostnader som er dekket av spillemidler. Arbeidet er gjort på dugnad.- Så her kom det ikke til noen kostnadssprekk a la Holmenkollen?

- Nei, det gjorde nok ikke det, smiler Hasse og føyer til at elevene for øvrig har bestemt at bakken skal hete Minikollen.Det har ikke vært spesielt mye snø i Bø de siste årene, men det betyr ikke noe for hoppbakken. Konstruksjonen gjør det mulig å hoppe uansett forhold, hele året, også med vanlige ski.- Ja, det er riktig. Man trenger ikke hoppski, men hopper naturligvis lengre om riktig type ski benyttes, sier Pettersen.Hvor langt kan man egentlig hoppe i denne bakken?- Dette er en såkalt K7-bakke. Det vil være mulig å hoppe opptil 10 meter i bakken, kanskje mer.Og hvordan står det til med hoppmiljøet i Bø?- He-he, det kommer ingen kjente hoppere fra Bø, men nå trår vi til, sier Hasse og smiler.Bø idrettslag har etablert egen hoppgruppe og går nå igang med hopptrening.Vanskelighetsgraden kan man justere selv med en planke som settes så høyt i tilløpet som ønskelig.- Vi krever kun hjelm, så nå er det bare å ønske seg hoppski til jul.Hoppbakken ble offisielt åpnet av ordføreren klokken 12 i dag med elevene fra Steine skole tilstede.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

(Foto: Jack Roger Lihaug)

Foto: Jack Roger Lihaug

(Foto: Jack Roger Lihaug)

Foto: Jack Roger Lihaug

(Foto: Jack Roger Lihaug)

Foto: Jack Roger Lihaug

(Foto: Jack Roger Lihaug)

Foto: Jack Roger Lihaug

(Foto: Jack Roger Lihaug)

Foto: Jack Roger Lihaug

Leses nå:
Nyheter

Jusprofessor om hemmelighold:

– Regionrådet kan ha opptrådt i strid med loven

«Personalsaken» i Vesterålen Regionråd er fortsatt hemmelig, og onsdag ble det holdt et «hemmelig» møte.

Se video av den uheldige hvalen

Hvalen som strandet og døde i Lødingen var en spermhval.

Slukket gressbrann i Bø

Brannvesenet slukket i ettermiddag en gressbrann i Bø.

Kunstneren bak Mannen fra havet

- Som å komme hjem til en venn

Kunstneren bak den fire meter høye skulpturen Mannen fra Havet i Bø, Kjell Erik Killi Olsen, var fredag tilbake for å se på sitt eget kunstverk for første gang på 15 år.