Størst i Norge

Leonhard Nilsen & Sønner AS er størst på underjordsdrift i Norge for tredje året på rad.
(Foto: LNS)

Foto: LNS

Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF) sin årlige tunnelstatistikk forteller at 2,4 millioner kubikkmeter fjell ble tatt ut av underjordsentreprenørene i 2009. LNS tok ut størst fjellvolum for tredje året på rad.Det er en betydelig nedgang sammenlignet med 2008, da det ble tatt ut i overkant av fire millioner kubikk. NFF har utarbeidet statistikk for utsprengt volum av tunneler og bergrom siden 1972 og det er kun i årene 2000 (1,33 mill.), 2001 (1,21 mill.), og 2002 (2,20 mill.) at aktiviteten har ligget på et lavere nivå.For tredje året på rad er det LNS som har tatt ut det største volumet av fjellsprengerne. 577 000 kubikkmeter holdt til førsteplass i 2009. Dette er faktisk nesten en halvering av volumet LNS tok ut i 2008. AF Anlegg har tatt ut 480 000 kubikkmeter fjell i 2009 og kapret med det en sølvmedalje. Den siste pallplassen går til Veidekke Entreprenør som tok ut 346 000 kubikkmeter fjell i inneværende år. Mika kommer inn på en fjerdeplass med 229 000 kubikk.Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

(Foto: LNS)

Foto: LNS

Leses nå:
Nyheter

Aktører fra hele landet vil kjøpe Coop Prix-bygget i Bø

Prixbygget på Straume i Bø har ligget ute for salg i knappe tre måneder. Selv om det fortsatt ikke foreligger noe bud, blir interessentene stadig flere.

150 turnere til ungdomsstevne på Melbu i mai

19.-21. mai arrangerer Melbo Turnforening ungdomsturnstevne for ungdom fra 13 år og oppover. Dette er første gang et slikt arrangement arrangeres i Nordland.

– Vil i realiteten bety fritt skolevalg

Politikerne i Øksnes diskuterer om de skal åpne for fritt skolevalg i kommunen, eller om de skal stramme inn kriteriene for skolebytte. Forslaget som ligger på bordet fra rådmannen vil i realiteten innebære fritt skolevalg.

Noen kveiter bør du ikke spise

Det er trygt å spise kveite under 100 kilo, men er de enda større, er det så mye uønskede stoffer at det frarådes å spise fisken.

Sandberg mener Ap er bakstreversk om pliktordningen

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) utfordres av Ap på hvordan man skal sikre arbeidsplasser ved fiskerianlegg i Nord-Norge dersom pliktsystemet skrotes.