Syv slag i siste liten

Har du ikke rukket å fylle kakeboksene til jul? Fortvil ikke. Vi gir deg gode oppskrifter som du fint rekker å lage før julen ringes inn.

Foto: Astrid Hals

Nyheter

- Det er alltid hyggelig å servere noe fra egen kakeboks. En kombinasjon av noe hjemmelaget og noe man kjøper ferdig kan jo være et godt alternativ for den travle familien, sier matfaglig konsulent i Opplysningskontoret for Meieriprodukter, Marianne Hayes Antonsen i Melk.no.

Det er ingen tvil om at de kakene man baker selv har den beste smaken.

- De aller fleste julekakene får man nå kjøpt i butikken eller hos bakeren, men ettersom smør ofte er byttet ut med vegetabilsk olje er det mindre smak i disse kakene. Når en så viktig hovedingrediens som meierismør utelates i julekaker, forklarer det langt på vei hvorfor hjemmebakst smaker best, sier Hayes Antonsen.

Julekakebakst er en hyggelig aktivitet som kan gjøres på tvers av generasjonene. Det gjelder bare å bli enige om hvilke slag.

- Selv de lærde strides om hvilke julekaker som er de syv rette, avslutter Marianne Hayes Antonsen.

Hennes tips er:

* Goro

* Fattigmann

* Smultring

* Krumkaker

* Sirupssnipper

* Berlinerkranser

* Kanelpinner