Syv slag i siste liten

Har du ikke rukket å fylle kakeboksene til jul? Fortvil ikke. Vi gir deg gode oppskrifter som du fint rekker å lage før julen ringes inn.
(Foto: Astrid Hals)

Foto: Astrid Hals

- Det er alltid hyggelig å servere noe fra egen kakeboks. En kombinasjon av noe hjemmelaget og noe man kjøper ferdig kan jo være et godt alternativ for den travle familien, sier matfaglig konsulent i Opplysningskontoret for Meieriprodukter, Marianne Hayes Antonsen i Melk.no.

Det er ingen tvil om at de kakene man baker selv har den beste smaken.

- De aller fleste julekakene får man nå kjøpt i butikken eller hos bakeren, men ettersom smør ofte er byttet ut med vegetabilsk olje er det mindre smak i disse kakene. Når en så viktig hovedingrediens som meierismør utelates i julekaker, forklarer det langt på vei hvorfor hjemmebakst smaker best, sier Hayes Antonsen.

Julekakebakst er en hyggelig aktivitet som kan gjøres på tvers av generasjonene. Det gjelder bare å bli enige om hvilke slag.

- Selv de lærde strides om hvilke julekaker som er de syv rette, avslutter Marianne Hayes Antonsen.

Hennes tips er:

* Goro

* Fattigmann

* Smultring

* Krumkaker

* Sirupssnipper

* Berlinerkranser

* KanelpinnerMer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

Aktører fra hele landet vil kjøpe Coop Prix-bygget i Bø

Prixbygget på Straume i Bø har ligget ute for salg i knappe tre måneder. Selv om det fortsatt ikke foreligger noe bud, blir interessentene stadig flere.

150 turnere til ungdomsstevne på Melbu i mai

19.-21. mai arrangerer Melbo Turnforening ungdomsturnstevne for ungdom fra 13 år og oppover. Dette er første gang et slikt arrangement arrangeres i Nordland.

– Vil i realiteten bety fritt skolevalg

Politikerne i Øksnes diskuterer om de skal åpne for fritt skolevalg i kommunen, eller om de skal stramme inn kriteriene for skolebytte. Forslaget som ligger på bordet fra rådmannen vil i realiteten innebære fritt skolevalg.

Noen kveiter bør du ikke spise

Det er trygt å spise kveite under 100 kilo, men er de enda større, er det så mye uønskede stoffer at det frarådes å spise fisken.

Sandberg mener Ap er bakstreversk om pliktordningen

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) utfordres av Ap på hvordan man skal sikre arbeidsplasser ved fiskerianlegg i Nord-Norge dersom pliktsystemet skrotes.