Vil ha OL til Norge

Trude Drevland fra Melbu vil at Norge skal søke om Vinter-OL i 2026.

Trude Drevland er født og oppvokst på Melbu, men har gjort politisk karriere i Norges nest største by. Nå har hun lansert en visjonær idrettsidé om å la Bergen og Voss søke om å få arrangere Vinter-OL i 2026.

- Dette er en kongstanke jeg har hatt en stund nå. Søker vi OL i 2026 kunne vi bygget et felles prosjekt hvor flotte utendørsanlegg lå på rekke og rad opp mot Voss, sier varaordfører i Bergen Trude Drevland til ba.no.

God respons

I forrige søkerrunde kjempet Tromsø, Oslo og Trondheim om å få arrangere de olympiske lekene. Nå kan altså en tredje storby bli utfordrer om man skulle beslutte å jobbe mot en ny OL-søknad.

Høyrepolitiker Trude Drevland luftet ideen på et møte mellom kulturkomiteene i bystyret og fylkestyret. Responsen var ifølge avisen overveldende. Nå vil Drevland ha idrettsprofilene fra området med på laget.

- Jeg ser for meg en Kari Traa, og en Eirik Kvalfoss i markedsføringen. Og vi må få med oss Arne Hjeltnes til å profilere dette, sier hun til ba.no.

Henger med

Tromsø-ordfører Arild Hausberg gikk ut før jul og sa at OL i Tromsø har blitt mer aktuelt igjen etter at regjeringen sa nei til et fotball-EM i Norge.

- Nå er det arrangementet (Fotball-EM, red. anm.) ikke aktuelt for Norge, og da tror jeg det er enklere for regjeringen å være med på en søknad om vinter-OL som vi virkelig har et ansvar overfor i Norge, sa Hausberg da.

I mellomtiden har et sjakk-ol i 2014 materialisert seg som et langt mer realisitisk mål for Tromsø, spesielt etter at regjeringen bevilget penger til en søknad, skriver itromso.no.Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Trude Drevland.
(Foto: Bergen Høyre)

Trude Drevland. Foto: Bergen Høyre

Leses nå:
Nyheter

Mikael fra Melbu fikk en sprø idé før påske:

Lagde musikkvideo inspirert av «Beauty and the beast» med familien i påskeferien

En spontan idé før påske ble til en storslått musikal-video filmet på Hadseløya.

Har samlet inn 60.000 kroner til kampen mot trafficking

Om få uker skal Ida Alexandra Claussen (28) løpe maraton i Hellas. Formålet er å samle inn penger til anti-trafficking-organisasjonen A21, og så langt har sortlendingen samlet inn 60.000 kroner.

Politiet etter fire husbranner i Bø siden nyttår:

– Foreløpig ingen grunn til å tro at det er en sammenheng

På fire måneder har fire hus brent ned til grunnen i Bø. Politiet sier at de foreløpig ikke har noen mistanke om at det er en sammenheng mellom noen av brannene.

Snø på Gardermoen skaper forsinkelser og innstilte fly

Østlandet er rammet av snøfall mandag morgen og formiddag. Det skaper forsinkelser i flytrafikken over hele landet.