Ønsker fiskeboller velkommen

Vesteraalens hermetikkfabrikk sliter med å finne passende lokaler i Sortland. Nabokommunene ønsker imidlertid velkommen.
(Foto: Erik Jenssen)

Foto: Erik Jenssen

Sortland kommune har gitt bort deler av tomta Vesterålens Hermetikkfabrikk hadde sett for seg utbygging. Dermed ser bedriften seg rundt etter andre lokaler og tomter. Det melder NRK Nordland i dag. Det er stor grunn til å tro at gründer Geir Wilhelm Wold er sterkt ønsket hjem til Andøya for å starte fiskebolleproduksjon der.

Nå melder ifølge NRK Nordland også Hadsel seg. Ordfører Kjell-Børge Freiberg sier følgende:

- Hermetikken er mer enn velkomne hit til kommunen. Her skal de få både næringslokaler og tomt. På Melbu kan bedriften drives utmerket videre i tilknytning til Aker Seafoods virksomhet.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

Aktører fra hele landet vil kjøpe Coop Prix-bygget i Bø

Prixbygget på Straume i Bø har ligget ute for salg i knappe tre måneder. Selv om det fortsatt ikke foreligger noe bud, blir interessentene stadig flere.

150 turnere til ungdomsstevne på Melbu i mai

19.-21. mai arrangerer Melbo Turnforening ungdomsturnstevne for ungdom fra 13 år og oppover. Dette er første gang et slikt arrangement arrangeres i Nordland.

– Vil i realiteten bety fritt skolevalg

Politikerne i Øksnes diskuterer om de skal åpne for fritt skolevalg i kommunen, eller om de skal stramme inn kriteriene for skolebytte. Forslaget som ligger på bordet fra rådmannen vil i realiteten innebære fritt skolevalg.

Noen kveiter bør du ikke spise

Det er trygt å spise kveite under 100 kilo, men er de enda større, er det så mye uønskede stoffer at det frarådes å spise fisken.

Sandberg mener Ap er bakstreversk om pliktordningen

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) utfordres av Ap på hvordan man skal sikre arbeidsplasser ved fiskerianlegg i Nord-Norge dersom pliktsystemet skrotes.