Fyllekjørte med gressklipper

En gutt på 19 år fra Andøy er dømt for å ha kjørt en motorisert plenklipper på Andenes i ruset tilstand.

Det var fredag 4. september om lag klokken 22.00 på kvelden gutten førte plenklipperen i Strandgata på Andenes. Blodprøve tatt av gutten klokken 23.45 viste en promille på 1,09.

Gutten har i Vesterålen tingrett avgitt en uforbeholden tilståelse og han har erkjent straffeskyld. Han har også samtykket til tilståelsesdom.

Retten har lagt formildende vekt på at skadepotensialet ved å kjøre en motorisert gressklipper er relativt begrenset, både med hensyn til fart samt størrelse og tyngde på klipperen. Det er også langt formildende vekt på at det da kjøringen fant sted ikke befant seg andre motorvogner eller trafikanter på veien. Retten legger skjerpende vekt på at kjøringen skjedde på offentlig veier på Andenes som vanligvis er trafikkert.

Gutten dømmes til fengsel i 14 dager. Dommen gjøres betinget med en prøvetid på to år. Han dømmes også til en bot på 3.000 kroner subsidiært 15 dagers fengsel.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

Aktører fra hele landet vil kjøpe Coop Prix-bygget i Bø

Prixbygget på Straume i Bø har ligget ute for salg i knappe tre måneder. Selv om det fortsatt ikke foreligger noe bud, blir interessentene stadig flere.

150 turnere til ungdomsstevne på Melbu i mai

19.-21. mai arrangerer Melbo Turnforening ungdomsturnstevne for ungdom fra 13 år og oppover. Dette er første gang et slikt arrangement arrangeres i Nordland.

– Vil i realiteten bety fritt skolevalg

Politikerne i Øksnes diskuterer om de skal åpne for fritt skolevalg i kommunen, eller om de skal stramme inn kriteriene for skolebytte. Forslaget som ligger på bordet fra rådmannen vil i realiteten innebære fritt skolevalg.

Noen kveiter bør du ikke spise

Det er trygt å spise kveite under 100 kilo, men er de enda større, er det så mye uønskede stoffer at det frarådes å spise fisken.

Sandberg mener Ap er bakstreversk om pliktordningen

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) utfordres av Ap på hvordan man skal sikre arbeidsplasser ved fiskerianlegg i Nord-Norge dersom pliktsystemet skrotes.