Overtar seg selv

13. november i fjor ble J.M. Nilsen Holding AS slått konkurs. Nå overtar de sitt gamle selskap med et nytt.

Et selskap under stiftelse representert ved Nordmela AS får kjøpe fiskemottaksanlegget på Nordmela i Andøy kommune. Det har panthaverne Innovasjon Norge Nordland, Nordlandsbanken ASA og Andøy kommune besluttet. De har akseptert budet fra et selskap under stiftelse for fiskemottaksanlegget som tidligere ble eid av J.M. Nilsen Holding AS som gikk konkurs dato 13. november 2009. Det skriver Innovasjon Norge i en pressemelding.

- Innovasjon Norge ønsker et godt samarbeid fremover med det nye selskapet og håper kjøpet gir grunnlag for ny utvikling og stabil lønnsomhet til gavn for fiskere, for lokalsamfunnet på Nordmela og for kommunen, sier avdelingsleder Bjørn Kymre i Innovasjon Norge Nordland.

Beslutningen om å selge anlegget på Nordmela er tatt på bakgrunn av en samlet vurdering der det er lagt vekt på sannsynligheten for snarlig oppstart og videreføring av driften på anlegget. Dette er gjort ut fra dokumentasjon på finansiering og tillatelser fra salgslag og myndigheter.

Innovasjon Norge, Nordlandsbanken ASA og Andøy kommune har også lagt vekt på at det nye selskapet har fått med seg samarbeidspartnere som i tillegg til kapital kan tilføre viktig kompetanse.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

Jusprofessor om hemmelighold:

– Regionrådet kan ha opptrådt i strid med loven

«Personalsaken» i Vesterålen Regionråd er fortsatt hemmelig, og onsdag ble det holdt et «hemmelig» møte.

Se video av den uheldige hvalen

Hvalen som strandet og døde i Lødingen var en spermhval.

Slukket gressbrann i Bø

Brannvesenet slukket i ettermiddag en gressbrann i Bø.

Kunstneren bak Mannen fra havet

- Som å komme hjem til en venn

Kunstneren bak den fire meter høye skulpturen Mannen fra Havet i Bø, Kjell Erik Killi Olsen, var fredag tilbake for å se på sitt eget kunstverk for første gang på 15 år.