Fiskehjeller får stå

Hovden fiskeindustri AS får dispensasjon for å ha sine karakteristiske fiskehjeller stående der de "alltid" har stått.
(Foto: Vesterålskartet)

Foto: Vesterålskartet

Det har vært bråk i Hovden om plasseringen av fiskehjellene der. Nå slås det imidlertid formelt fast fra teknisk etat: Hovden Fiskeindustri AS får lov til å ha fiskehjellene sine stående der de står.

En av naboene har i flere år vært lite begeistret for det han i klartekst har kalt planløs byggeskikk i Bø. Cato Evensen skrev på leserbrevplass følgende om fiskehjellene som ble reist i Hovden i 2007:

I Hovden foregår det bygging av fiskehjeller i området kalt Heimgården - uten at det er søkt om tillatelse. Det kan synes som om verken Bø kommune eller Hovden Fiskeindustri A/S bryr seg om vern av kulturminner, lover/forskrifter eller vannlige saksbehandlingsprosedyrer.

Nå slår imidlertid teknisk etat i et brev fast at Hovden Fiskeindustri AS får dispensasjon til å ha hjellene stående ved havkanten, og slipper dermed byggeforbudet som vanligvis gjelder under 50 fra havet.

I søknaden fra Hovden Fiskeindustri anføres det at det "alltid" har stått fiskehjeller nærmere enn 50 meter fra havet der, og at hjellene er karakteristisk for stedet. Hjellene bidrar til 15 arbeidsplasser på stedet, og sørger for prima kvalitet på tørrfisken, heter det.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

Jusprofessor om hemmelighold:

– Regionrådet kan ha opptrådt i strid med loven

«Personalsaken» i Vesterålen Regionråd er fortsatt hemmelig, og onsdag ble det holdt et «hemmelig» møte.

Se video av den uheldige hvalen

Hvalen som strandet og døde i Lødingen var en spermhval.

Slukket gressbrann i Bø

Brannvesenet slukket i ettermiddag en gressbrann i Bø.

Kunstneren bak Mannen fra havet

- Som å komme hjem til en venn

Kunstneren bak den fire meter høye skulpturen Mannen fra Havet i Bø, Kjell Erik Killi Olsen, var fredag tilbake for å se på sitt eget kunstverk for første gang på 15 år.