Fiskehjeller får stå

Hovden fiskeindustri AS får dispensasjon for å ha sine karakteristiske fiskehjeller stående der de "alltid" har stått.
(Foto: Vesterålskartet)

Foto: Vesterålskartet

Det har vært bråk i Hovden om plasseringen av fiskehjellene der. Nå slås det imidlertid formelt fast fra teknisk etat: Hovden Fiskeindustri AS får lov til å ha fiskehjellene sine stående der de står.

En av naboene har i flere år vært lite begeistret for det han i klartekst har kalt planløs byggeskikk i Bø. Cato Evensen skrev på leserbrevplass følgende om fiskehjellene som ble reist i Hovden i 2007:

I Hovden foregår det bygging av fiskehjeller i området kalt Heimgården - uten at det er søkt om tillatelse. Det kan synes som om verken Bø kommune eller Hovden Fiskeindustri A/S bryr seg om vern av kulturminner, lover/forskrifter eller vannlige saksbehandlingsprosedyrer.

Nå slår imidlertid teknisk etat i et brev fast at Hovden Fiskeindustri AS får dispensasjon til å ha hjellene stående ved havkanten, og slipper dermed byggeforbudet som vanligvis gjelder under 50 fra havet.

I søknaden fra Hovden Fiskeindustri anføres det at det "alltid" har stått fiskehjeller nærmere enn 50 meter fra havet der, og at hjellene er karakteristisk for stedet. Hjellene bidrar til 15 arbeidsplasser på stedet, og sørger for prima kvalitet på tørrfisken, heter det.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

Mikael fra Melbu fikk en sprø idé før påske:

Lagde musikkvideo inspirert av «Beauty and the beast» med familien i påskeferien

En spontan idé før påske ble til en storslått musikal-video filmet på Hadseløya.

Har samlet inn 60.000 kroner til kampen mot trafficking

Om få uker skal Ida Alexandra Claussen (28) løpe maraton i Hellas. Formålet er å samle inn penger til anti-trafficking-organisasjonen A21, og så langt har sortlendingen samlet inn 60.000 kroner.

Politiet etter fire husbranner i Bø siden nyttår:

– Foreløpig ingen grunn til å tro at det er en sammenheng

På fire måneder har fire hus brent ned til grunnen i Bø. Politiet sier at de foreløpig ikke har noen mistanke om at det er en sammenheng mellom noen av brannene.

Snø på Gardermoen skaper forsinkelser og innstilte fly

Østlandet er rammet av snøfall mandag morgen og formiddag. Det skaper forsinkelser i flytrafikken over hele landet.