Tilskudd til restaurering

Nordland fylkeskommune gir tilskudd til restaurering og ny bruk av "Anna på Vinje"- huset på Tindsøya.
Johannes Rørtveit.
(Foto: Øystein Strandback)

Johannes Rørtveit. Foto: Øystein Strandback

Fylkesråd for næring, Arve Knutsen sier at restaurering av ”Anna på Vinje”-huset har stor historisk og kulturell verdi. Huset er viktig for ivaretakelsen av et autentisk og helhetlig bygningsmiljø på Tindsøya i Øksnes kommune.Nordland fylkeskommune samarbeider med Riksantikvaren om verdiskapingsprogrammet Den verdifulle kystkulturen i Nordland, som er et av 11 pilotprosjekt i det nasjonale verdiskapingsprogrammet initiert av Miljøverndepartementet og Riksantikvaren.Det gis tilsagn om tilskudd på inntil 260 000 kroner til restaurering og ny bruk av "Anna på Vinje"- huset på Tindsøya.”Anna på Vinje” er hovedpersonen i den første boka om ”Folket på Vinje”, skrevet og utgitt av Johannes Rørtveit i 2008. Boka omhandler livet til Rørtveits tippoldemor, og skildrer et sterkt og ekte kvinneliv i vår lille kystdel av verden.Historien er tenkt videreformidlet gjennom ivaretakelsen av huset. Målet er bevaring og bevisstgjøring av kystkulturen. Huset skal brukes til utleie.

- Det er positivt at huset blir bevart gjennom aktiv bruk sier Arve KnutsenTotalprosjektet innebærer antikvarisk restaurering av bygget utvendig. Dette er det søkt Norsk Kulturminnefond om støtte til som et eget budsjett.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

Aktører fra hele landet vil kjøpe Coop Prix-bygget i Bø

Prixbygget på Straume i Bø har ligget ute for salg i knappe tre måneder. Selv om det fortsatt ikke foreligger noe bud, blir interessentene stadig flere.

150 turnere til ungdomsstevne på Melbu i mai

19.-21. mai arrangerer Melbo Turnforening ungdomsturnstevne for ungdom fra 13 år og oppover. Dette er første gang et slikt arrangement arrangeres i Nordland.

– Vil i realiteten bety fritt skolevalg

Politikerne i Øksnes diskuterer om de skal åpne for fritt skolevalg i kommunen, eller om de skal stramme inn kriteriene for skolebytte. Forslaget som ligger på bordet fra rådmannen vil i realiteten innebære fritt skolevalg.

Noen kveiter bør du ikke spise

Det er trygt å spise kveite under 100 kilo, men er de enda større, er det så mye uønskede stoffer at det frarådes å spise fisken.

Sandberg mener Ap er bakstreversk om pliktordningen

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) utfordres av Ap på hvordan man skal sikre arbeidsplasser ved fiskerianlegg i Nord-Norge dersom pliktsystemet skrotes.