(Foto: Rune Eriksen)

Foto: Rune Eriksen

Stjerneformet terminal

Ordfører i Sortland, Svein Roar Jacobsen mener bussterminalen på Sortland er et kommunikasjonsmessig hjulnav i regionen. Han er glad for det enstemmige vedtaket i kommunestyret i går.

Kommunestyret på Sortland skulle i går ta stilling til vedtaket om å beholde dagens bussterminalløsning. I vedtaket heter det at kommunen vil medvirke til å utvikle et bedre og mer fremtidsrettet kollektivt reisetilbud for innbyggerne i Sortland og Vesterålen.

I samarbeid med Nordland fylkeskommune vil kommunen utvikle en langsiktig og fremtidsrettet terminalløsning for buss. Dagens terminalløsning ønskes videreført med forutsetninger at Nordtrafikk AS som eier igangsetter arbeidet med reguleringsplan for kvartalet.

Planforslaget skal bygge på de standarder og krav som stilles til en fremtidsrettet kollektiv-/bussterminal. Planarbeidet igangsettes straks ny leieavtale er inngått og forslag til reguleringsplan legges fram for politisk behandling innen 2012. Dette var noe alle medlemmene av kommunestyret stilte seg bak.

- Det som var viktig var at vi hadde en god prosess som førte frem til dette vedtaket. Og det var viktig at det ble enstemmig. Det var gode innlegg i møtet. Dette er en sak som har hatt stort engasjement, og det er viktig i en slik sak, sier ordfører Svein Roar Jacobsen til Vesterålen Online.

Ifølge ordføreren var det viktig for politikerne å finne en god løsning på saken.

- For politikere er det viktig å finne gode løsninger, men også at løsningene er langsiktige. Denne langsiktigheten har ikke hatt fokus hele tiden i denne saken, men nå er vi kommet frem til en løsning som har bred tilslutning og som jeg tror vil være en god ordning til det beste for Vesterålens innbyggere, sier Jacobsen.

Ordføreren legger til at det er viktig å ha et vesterålsfokus i denne saken.

- Terminalen på Sortland har en spesiell funksjon for transittpassasjerer. Det skiller terminalen på Sortland fra alle andre byer. Det er en stjerneformet terminal. Den er som et hjulnav som har et helt ulikt trafikkmønster enn noen annen kommune i Nordland, sier ordføreren.

Den endelige planen vedtatt av kommunestyret skal iverksettes innen 2014.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

(Foto: Rune Eriksen)

Foto: Rune Eriksen

Leses nå:
Nyheter

Politiet etter fire husbranner i Bø siden nyttår:

– Foreløpig ingen grunn til å tro at det er en sammenheng

På fire måneder har fire hus brent ned til grunnen i Bø. Politiet sier at de foreløpig ikke har noen mistanke om at det er en sammenheng mellom noen av brannene.

Snø på Gardermoen skaper forsinkelser og innstilte fly

Østlandet er rammet av snøfall mandag morgen og formiddag. Det skaper forsinkelser i flytrafikken over hele landet.

Søker konsesjon for oppdrett av havsalat

– Andøya best egnet i landet for algeproduksjon

Arctic Seaweed – Aluwini søker nå om konsesjon for å dyrke havsalat på Kvalnes på Andøya. – Andøya er kanskje best egnet i landet for algeproduksjon, heter det i søknaden.

Tar over som leder for torskeklynge

Lisbeth Yttervik Reinholdtsen er ny administrativ leder for bedriftsklyngen Arena Torsk.

Rådmann Ola Morten Teigen:

– Positivt at fylkesmannen koples inn

Rådmann Ola Morten Teigen i Hadsel mener det er positivt at Fylkesmannen i Nordland koples inn i «skolesaken» i Hadsel.