Vil flytte hele Kystvakta til Sortland

Forsvarssjef Harald Sunde vil ha kystvakten samlet på Sortland. Det fremgår av en militærfaglig vurdering som nå er overlevert regjeringen.
(Foto: Regjeringen.no)

Foto: Regjeringen.no

Det var TV2 som i går kveld meldte at ønsket om samling på Sortland går helt til topps i Forsvaret. Fra før har den nye sjefen for KV Nord ytret samme ønske, ut fra et syn om at det er i nord Kystvakta har sine viktigste oppgaver. Den sentrale ledelsen gjør samme vurdering:

– Det er for å komme nærmere det operasjonsområdet, altså nordområdene, som Kystvakten stort sett skal operere i, sier Bent-Ivan Myhre, talsperson for forsvarssjefen til TV2.

Ifølge TV2 har utredningen vakt sterke reaksjoner blant kystvaktansatte i sør, som opplever at avgjørelsen allerede er tatt – og det langt over de ansattes hoder.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

Aktører fra hele landet vil kjøpe Coop Prix-bygget i Bø

Prixbygget på Straume i Bø har ligget ute for salg i knappe tre måneder. Selv om det fortsatt ikke foreligger noe bud, blir interessentene stadig flere.

150 turnere til ungdomsstevne på Melbu i mai

19.-21. mai arrangerer Melbo Turnforening ungdomsturnstevne for ungdom fra 13 år og oppover. Dette er første gang et slikt arrangement arrangeres i Nordland.

– Vil i realiteten bety fritt skolevalg

Politikerne i Øksnes diskuterer om de skal åpne for fritt skolevalg i kommunen, eller om de skal stramme inn kriteriene for skolebytte. Forslaget som ligger på bordet fra rådmannen vil i realiteten innebære fritt skolevalg.

Noen kveiter bør du ikke spise

Det er trygt å spise kveite under 100 kilo, men er de enda større, er det så mye uønskede stoffer at det frarådes å spise fisken.

Sandberg mener Ap er bakstreversk om pliktordningen

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) utfordres av Ap på hvordan man skal sikre arbeidsplasser ved fiskerianlegg i Nord-Norge dersom pliktsystemet skrotes.