Hadselværing vant gjev pris

Hadselværingen John Andreas Olsen er tildelt den prestisjetunge «Gill Robb Wilson-prisen» av sjefen for flyvåpenet i USA. Bakgrunnen er Olsens forfatterskap om luftkamp.
(Foto: US Air Force)

Foto: US Air Force

Juryen skriver:
«John Andreas Olsen fra Det kongelige norske luftforsvaret får prisen for sitt fremragende forfatterskap. Oberst Olsen skiller seg ut fra andre forfattere. Mens mange forfattere velger å fokusere på våpen og taktikk, er hans bøker unike».

I følge juryen klarer John Andreas Olsen å skrive bøker som gjøre at ledere, politikere, og de som er opptatt av luftfart og befolkningen forstår den strategiske betydningen et flyvåpen gir en nasjon.

- Normalt er «Gill Robb Wilson-prisen» forbeholdt amerikanere. Men i år valgt juryen å gjøre et unntak, sier en fornøyd hadselværing til Dagbladet.

Les saken hos Dagbladet.no

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

Aktører fra hele landet vil kjøpe Coop Prix-bygget i Bø

Prixbygget på Straume i Bø har ligget ute for salg i knappe tre måneder. Selv om det fortsatt ikke foreligger noe bud, blir interessentene stadig flere.

150 turnere til ungdomsstevne på Melbu i mai

19.-21. mai arrangerer Melbo Turnforening ungdomsturnstevne for ungdom fra 13 år og oppover. Dette er første gang et slikt arrangement arrangeres i Nordland.

– Vil i realiteten bety fritt skolevalg

Politikerne i Øksnes diskuterer om de skal åpne for fritt skolevalg i kommunen, eller om de skal stramme inn kriteriene for skolebytte. Forslaget som ligger på bordet fra rådmannen vil i realiteten innebære fritt skolevalg.

Noen kveiter bør du ikke spise

Det er trygt å spise kveite under 100 kilo, men er de enda større, er det så mye uønskede stoffer at det frarådes å spise fisken.

Sandberg mener Ap er bakstreversk om pliktordningen

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) utfordres av Ap på hvordan man skal sikre arbeidsplasser ved fiskerianlegg i Nord-Norge dersom pliktsystemet skrotes.