Vil være ROBEK-listet

Andøy kommune ber om å få være ROBEK-kommune til 2016.
(Foto: Knut Ivar Aarstein)

Foto: Knut Ivar Aarstein

Andøyposten skriver tirsdag at Andøy kommune har sendt søknad til Kommunal- og regionaldepartementet om å få være på ROBEK-lista til 2016.

Andøy kommune sleper på et underskudd på 13,4 millioner kroner fra 2007. Det er ifølge avisen forfall på det beløpet inneværende år. Både politikere og rådmann Kirsten Lehne Pedersen ser på muligheten til å betale ned beløpet i år som umulig. Kommunen har et samlet underskudd på 26,6 millioner kroner.

I forbindelse med økonomiplanen vedtatt før jul bestemte politikerne i kommunen seg for å be departementet om lov til å få bruke mer enn fire år til å betale.

Andøy kommune har som målsetting å betale ned flere millioner kroner per år de neste årene på underskuddet. Kommunelovens paragraf 48 gir åpning for å kunne innvilge en søknad som den fra Andøy kommune dersom samfunnsmessige og økonomiske konsekvensene av at kommunen skal dekke underskuddet innenfor fristen blir uforholdsmessig store.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

Aktører fra hele landet vil kjøpe Coop Prix-bygget i Bø

Prixbygget på Straume i Bø har ligget ute for salg i knappe tre måneder. Selv om det fortsatt ikke foreligger noe bud, blir interessentene stadig flere.

150 turnere til ungdomsstevne på Melbu i mai

19.-21. mai arrangerer Melbo Turnforening ungdomsturnstevne for ungdom fra 13 år og oppover. Dette er første gang et slikt arrangement arrangeres i Nordland.

– Vil i realiteten bety fritt skolevalg

Politikerne i Øksnes diskuterer om de skal åpne for fritt skolevalg i kommunen, eller om de skal stramme inn kriteriene for skolebytte. Forslaget som ligger på bordet fra rådmannen vil i realiteten innebære fritt skolevalg.

Noen kveiter bør du ikke spise

Det er trygt å spise kveite under 100 kilo, men er de enda større, er det så mye uønskede stoffer at det frarådes å spise fisken.

Sandberg mener Ap er bakstreversk om pliktordningen

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) utfordres av Ap på hvordan man skal sikre arbeidsplasser ved fiskerianlegg i Nord-Norge dersom pliktsystemet skrotes.