(Foto: Gard L. Michalsen )

Foto: Gard L. Michalsen

På vei ut av Robek

Nå er det bekreftet: Sortland kommune er på full fart ut av Robek-lista, sier ordfører Svein Roar Jacobsen (Ap).

Ordføreren kontaktet onsdag media med gode nyheter om at Sortland kommune nå er på full fart ut av Robek-lista. Det er i og for seg ingen nyhet, i og med at det har vært klart ganske lenge at det ville skje. Men nå har også Fylkesmannen i Nordland bekreftet at den formelle "utmeldingen" vil skje innen kort tid.- Fylkesmannen har også godkjent alle budsjettvedtak i desember, og det tyder på at vi har budsjettet under kontroll, sier ordføreren.Robek står for "register for betinget godkjenning og kontroll", populært kalt svartelista for kommuner som har mistet kontrollen over økonomien. Sortland røk inn på lista for et års tid siden, i forbindelse med et overraskende underskudd i 2009.Det er blitt omtalt som et "uhell", ettersom Sortland i 2009 betalte mye mer avdrag enn det som var nødvendig, og kunne unngått underskuddet.Men nå er det historie. Og underskuddene for både 2009, 2008 og 2007 er dekt inn i 2010. Totalt snakk om nærmere ti millioner kroner.- Vi har gjort grep i forhold til drifta de siste årene, og ikke blitt fristet til å gjennomføre tiltak. Og så har vi gjort rentevedtak om å ikke betale mer avdrag enn nødvendig i fjor, for å komme oss ut av Robek. Det gjør at vi nå styrer ut av Robek med god margin, sier en fornøyd Ap-ordfører.- Hva betyr dette for deg politisk?- Det er klart at jeg er svært fornøyd med det. Det betyr i praksis ikke så mye, siden vi har hatt god kontroll på økonomien. Men det har selvsagt en betydning omdømmemessig.- ...og det kunne blitt vanskelig å bygge kulturfabrikk som Robek-kommune?- Ikke i praksis, egentlig, siden vi har hatt god kontroll hele veien. Men det kunne prinsipielt ha blitt noen utfordringer, ja, sier Jacobsen.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

Mikael fra Melbu fikk en sprø idé før påske:

Lagde musikkvideo inspirert av «Beauty and the beast» med familien i påskeferien

En spontan idé før påske ble til en storslått musikal-video filmet på Hadseløya.

Har samlet inn 60.000 kroner til kampen mot trafficking

Om få uker skal Ida Alexandra Claussen (28) løpe maraton i Hellas. Formålet er å samle inn penger til anti-trafficking-organisasjonen A21, og så langt har sortlendingen samlet inn 60.000 kroner.

Politiet etter fire husbranner i Bø siden nyttår:

– Foreløpig ingen grunn til å tro at det er en sammenheng

På fire måneder har fire hus brent ned til grunnen i Bø. Politiet sier at de foreløpig ikke har noen mistanke om at det er en sammenheng mellom noen av brannene.

Snø på Gardermoen skaper forsinkelser og innstilte fly

Østlandet er rammet av snøfall mandag morgen og formiddag. Det skaper forsinkelser i flytrafikken over hele landet.