Bygger busslommer

Statens vegvesen planlegger å bygge busslommer i området Liland og Maurnes i Sortland.
(Foto: Google maps)

Foto: Google maps

I et høringsbrev fra Statens vegvesen kommer det frem at man nå planlegger å bygge ensidige busslommer langs fylkesvei 82 ved Liland og Maurnes. Det planlegges også fortau ved busslommen.

Dette er regnet som strakstiltak, på grunn av trafikksikkerhetsvurderinger som er gjort. Det er imidlertid nødvendig med klarering i forhold til landbruk og kulturminner. Det er derfor nødvendig med raske tilbakemeldinger.

Statens vegvesen har under oppstart et reguleringsplanarbeid for etablering av gang- og sykkelveg, samt breddeutvidelse på strekningen fra Hognfjorden til Maurnes. Planarbeidet vil ta hensyn til etablering av busslommene.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

Aktører fra hele landet vil kjøpe Coop Prix-bygget i Bø

Prixbygget på Straume i Bø har ligget ute for salg i knappe tre måneder. Selv om det fortsatt ikke foreligger noe bud, blir interessentene stadig flere.

150 turnere til ungdomsstevne på Melbu i mai

19.-21. mai arrangerer Melbo Turnforening ungdomsturnstevne for ungdom fra 13 år og oppover. Dette er første gang et slikt arrangement arrangeres i Nordland.

– Vil i realiteten bety fritt skolevalg

Politikerne i Øksnes diskuterer om de skal åpne for fritt skolevalg i kommunen, eller om de skal stramme inn kriteriene for skolebytte. Forslaget som ligger på bordet fra rådmannen vil i realiteten innebære fritt skolevalg.

Noen kveiter bør du ikke spise

Det er trygt å spise kveite under 100 kilo, men er de enda større, er det så mye uønskede stoffer at det frarådes å spise fisken.

Sandberg mener Ap er bakstreversk om pliktordningen

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) utfordres av Ap på hvordan man skal sikre arbeidsplasser ved fiskerianlegg i Nord-Norge dersom pliktsystemet skrotes.