Godkjenner Montesorri

Utdanningsdirektoratet gir tillatelse til Bleik Montessori-skolelag for oppstart av skole fra høsten dette året.

Da kommunestyret i Andøy stilte seg positive til planene om etablering av en Montessoriskole på Bleik brukte ikke Utdanningsdirektoratet lang tid på å omgjøre sitt vedtak i saken. Det skriver Andøyposten i dag.

Leder Odd Arne Andreassen i Bleik Montessoriskolelag sier til avisen at han er glad og lettet over at man nå kan gå i gang med å forberede skolestart til høsten.

– Vi er så klart veldig glade for at Utdanningsdirektoratet har omgjort sitt vedtak, og nå gitt Bleik Montessoriskolelag godkjenning for oppstart fra høsten 2011. Hadde saken gått til departementet kunne det fort gått lengre tid. Så dette var veldig gledelig og bra håndtert, sier Andreassen til Andøyposten.

Bleik Montessorilag har fått godkjenning for oppstart av barneskole fra 1-7. årstrinn med 40 elever, og ifølge avisen går de nå i gang med å ta seg av de nødvendige forberedelser til skolestarten.

- Dette er ting vi har jobbet med i lang tid, og vi føler oss veldig trygge på at alle formaliteter også skal være på plass i god tid før elevene igjen kan innta klasserommene på Bleik, sier Odd Arne Andreassen.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

Jusprofessor om hemmelighold:

– Regionrådet kan ha opptrådt i strid med loven

«Personalsaken» i Vesterålen Regionråd er fortsatt hemmelig, og onsdag ble det holdt et «hemmelig» møte.

Se video av den uheldige hvalen

Hvalen som strandet og døde i Lødingen var en spermhval.

Slukket gressbrann i Bø

Brannvesenet slukket i ettermiddag en gressbrann i Bø.

Kunstneren bak Mannen fra havet

- Som å komme hjem til en venn

Kunstneren bak den fire meter høye skulpturen Mannen fra Havet i Bø, Kjell Erik Killi Olsen, var fredag tilbake for å se på sitt eget kunstverk for første gang på 15 år.