Stabilt flertall mot oljeboring

Det er fortsatt stor motstand i Nord-Norge mot oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Dette viser en fersk meningsmåling, hvor 49 prosent av de spurte nordlendingene svarer at de er mot oljeboring i de sårbare havområdene.I meningsmålingen utført i Nordland, Troms og Finnmark på oppdrag fra A-presseavisene i nord er bare 37 prosent av de spurte for oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, mens 15 prosent av de spurte har ikke bestemt seg. I Nordland er motstanden større enn gjennomsnittet i de tre nordligste fylkene, hvorav hele 51 prosent svarer at de er mot oljeboring i de sårbare havområdene, mens bare 33 prosent av de spurte svarer at de er oljetilhengere.- Dette synes vi er svært hyggelige tall, som nok en gang viser at forestillingen om at nordlendingene står på kaia og venter på at oljeriggene skal ankomme Lofoten bare er tull, sier Elisabeth Sæther, rådgiver i Naturvernforbundet.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

Slutt på knallværet

Søndag blir det en slutt på det fantatiske vårværet vi har hatt den siste uka.

Plumbo rocket Hurtigrutens Hus:

Haraball i Hurtigrutens Hus

Med et nytt konsept på huset, skapte Plumbo hardaball i Hurtigrutens Hus lørdag kveld.

Seks spennende hjerteslag på Dverberg 

Det var rom for hele følelsesregisteret da rutinerte skuespillere fra Teaerklubb´81 viste teater produsert på fire dager på Dverberg. 

Se bildegalleri fra Fresk Lørdag

Det var mye folk og ikke minst mye mat under det årlige matarrangementet, Fresk Lørdag. Over ser du bilder fra arrangementet.

- Man går ikke uberørt ut fra en så bra konsert

Det ble både lekent, vakkert, energisk og alvorlig da Bø gospelkor og England Brooks inviterte til konsert i Bø lørdag kveld.