Stabilt flertall mot oljeboring

Det er fortsatt stor motstand i Nord-Norge mot oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Dette viser en fersk meningsmåling, hvor 49 prosent av de spurte nordlendingene svarer at de er mot oljeboring i de sårbare havområdene.

I meningsmålingen utført i Nordland, Troms og Finnmark på oppdrag fra A-presseavisene i nord er bare 37 prosent av de spurte for oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, mens 15 prosent av de spurte har ikke bestemt seg. I Nordland er motstanden større enn gjennomsnittet i de tre nordligste fylkene, hvorav hele 51 prosent svarer at de er mot oljeboring i de sårbare havområdene, mens bare 33 prosent av de spurte svarer at de er oljetilhengere.

- Dette synes vi er svært hyggelige tall, som nok en gang viser at forestillingen om at nordlendingene står på kaia og venter på at oljeriggene skal ankomme Lofoten bare er tull, sier Elisabeth Sæther, rådgiver i Naturvernforbundet.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

Lurte menn for hundretusener av kroner:

I dag skal svindelsaken opp for retten

To kvinner og en mann er tiltalt i en omfattende svindelsak i Sortland. De tre er tiltalt for å ha lurt en rekke menn til å overføre penger til reiser og hotell.

Seniortur: Austringen–Barkestad

Vesterålen Turlag setter stor pris på at turlederne Vigdis og Anfinn Olsen inviterer til ny tur til Øksnes Vestbygd.

– Lei av at endel leverer søppel til Røde Kors-butikken

Torbjørg Bakke , Hanne Simonsen og Elsa Nyheim hos Røde Kors’ bruktbutikk fortviler over at folk setter fra seg søppel utenfor bruktbutikken.

Naboene stiller krav til Andøy boligstiftelse:

Riv begge husene og rydd eiendommene

For et par år siden kjøpte Andøy boligstiftelse to eiendommer på nabotomta til Andenes helsesenter. På tomtene står to hus til forfall og fare for omgivelsene.