Stabilt flertall mot oljeboring

Det er fortsatt stor motstand i Nord-Norge mot oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Dette viser en fersk meningsmåling, hvor 49 prosent av de spurte nordlendingene svarer at de er mot oljeboring i de sårbare havområdene.I meningsmålingen utført i Nordland, Troms og Finnmark på oppdrag fra A-presseavisene i nord er bare 37 prosent av de spurte for oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, mens 15 prosent av de spurte har ikke bestemt seg. I Nordland er motstanden større enn gjennomsnittet i de tre nordligste fylkene, hvorav hele 51 prosent svarer at de er mot oljeboring i de sårbare havområdene, mens bare 33 prosent av de spurte svarer at de er oljetilhengere.- Dette synes vi er svært hyggelige tall, som nok en gang viser at forestillingen om at nordlendingene står på kaia og venter på at oljeriggene skal ankomme Lofoten bare er tull, sier Elisabeth Sæther, rådgiver i Naturvernforbundet.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

Lødingen-Bognes i rute igjen

Etter å ha vært værfast store deler av torsdagen, startet Lødingen-Bognes opp igjen kloken 18:30 i ettermiddag.

Ole Tom Pettersen frustrert over folks kjørevaner i dårlig vær:

– Folk må holde seg på sin side av gulstripa

Det sier Ole Tom Pettersen, som mener å ha vært nær seks frontkollisjoner på strekningen Sortland-Melbu, på grunn av bilister som ligger midt på veien.

Vil realisere hele Havfarmen

Nordlaks klager tildelingen på 10 utviklingstillatelser til Fiskeridirektoratet. Selskapet ønsker å gjennomføre hele prosjektet for å få til en bærekraftig utvikling av havbruksnæringen.

Meteorologene med lite beroligende nytt:

- Vesterålen må belage seg på flere dager med mye vind

De siste dagene har vært preget av mye ruskevær. Det blir roligere vindforhold de neste dagene, men likevel kan det være lurt å være forberedt på mye vind.

Trailer av veien i Higarvfjorden

En trailer har kjørt av veien i Higravfjorden.