Utvikler Vesterålen som vinterdestinasjon

Det jobbes aktivt med å utvikle Vesterålen som vinterdestinasjon. I går hadde Vesterålen besøk fra hovedstadspressen, som blant annet var innom Sami Siida og Andøy Friluftssenter.
(Foto: Ã?ystein O Strandback)

Foto: Ã?ystein O Strandback

Både Dagbladet og Dagsavisen planlegger ifølge reiselivssjef Roy Odd Schøyen vinterstoff fra Vesterålen. Besøkene arrangeres i samarbeid med Innovasjon Norge og Nordnorsk reiseliv. Vesterålen reiseliv og samarbeidende lokale virksomheter vil utover vinteren være vertskap for journalister fra Norge og turoperatører og pressefolk fra Storbritannia, forteller Schøyen.

Samtidig med at det satses på visningsturer har Vesterålen reiseliv inngått et samarbeid med reiselivsaktører i Sør-Troms gjennom et større Arena- prosjekt som har til formål å skape vintertrafikk til regionen.

Vesterålen reiseliv har ansvaret for et prosjekt spesielt rettet mot det tyske markedet. En rekke lokale bedrifter vil i løpet av vinteren få testet ut sine vinterprodukter gjennom utvalgte tyske turoperatører.

- Formålet er å gi produktene markedsadgang i Tyskland og gi bedriftene lønnsomhet i en tid på året der de har ledig kapasitet. Det som er spesielt positivt er at mange av de lokale leverandørene viser kreativitet og produserer aktiviteter som har internasjonal interesse også om vinteren, sier Schøyen.

Utover testing av vinterprodukter legges det opp til visningsturer for turoperatører og presse, satsing på web og salgsaktiviteter gjennom gamle og nye distribusjonskanaler.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Nyheter

Aktører fra hele landet vil kjøpe Coop Prix-bygget i Bø

Prixbygget på Straume i Bø har ligget ute for salg i knappe tre måneder. Selv om det fortsatt ikke foreligger noe bud, blir interessentene stadig flere.

150 turnere til ungdomsstevne på Melbu i mai

19.-21. mai arrangerer Melbo Turnforening ungdomsturnstevne for ungdom fra 13 år og oppover. Dette er første gang et slikt arrangement arrangeres i Nordland.

– Vil i realiteten bety fritt skolevalg

Politikerne i Øksnes diskuterer om de skal åpne for fritt skolevalg i kommunen, eller om de skal stramme inn kriteriene for skolebytte. Forslaget som ligger på bordet fra rådmannen vil i realiteten innebære fritt skolevalg.

Noen kveiter bør du ikke spise

Det er trygt å spise kveite under 100 kilo, men er de enda større, er det så mye uønskede stoffer at det frarådes å spise fisken.

Sandberg mener Ap er bakstreversk om pliktordningen

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) utfordres av Ap på hvordan man skal sikre arbeidsplasser ved fiskerianlegg i Nord-Norge dersom pliktsystemet skrotes.