- Et godt minne er som en deilig karamell. Den smaker godt og gjørdeg i godt humør. Den 8. november lanserer vi boka ”Du veit du e fra Ainnesnår…”  i Kiilgården på Andenes. Vi ser veldig framtil å komme hjem å lansere boka, sier Marianne Lovise Strand og Beate Heide.

Facebooksiden "Du veit du e fra Ainnes når..." ble opprettet 31. juli av andværingen LineElisabeth Hem, og medlemstallet økte utrolig fort. Det samme gjorde innleggene,svært mange delte opplevelser fra barndom og oppvekst i fiskeværet. Andenes erviden kjent for å være et flatt og vindfullt sted uti havgapet. Og så er det enegen kultur på stedet, og det er denne som kommer til uttrykk.

Heide og Strand bestemte seg for å utgi boka på Beates forlag Penn& Øre.

- Jeg kontaktet min tidligere kollega i MediehusetAndøyposten/God Strek, Ann Sissel Godal (tidligere Solhaug) for å høre om hunkunne illustrere boka. Og det ville den utflytta åsejenta.

Forfatterne synes tegningene hennes er fine og gir godeassossiasjoner. Godal har tegnet til femten sitater som redaktørene har valgt ut.Marianne og Beate har arbeidet med bokprosjektet siden begynnelsen av august.

Det har vært en stor jobb å velge ut og kategorisere detaller beste fortellingene og sitatene.

- Ainnesboka er blitt ei nostalgisk minnebok, et viktigstykke kulturhistorie fra et fiskevær i nord, sier Marianne og Beate. Og vi harallerede forhåndssolgt 200 bøker, noe vi setter utrolig stor pris på.

Andøydamene, som begge er fiskardøtre, er stolte og gladefor at de på denne måten kan være med å bidra til å at minner om barndom ogoppvekst fra 50-tallet og fram til i dag blir tatt vare på.

Damene ønsker velkommen på lansering i vakre Kiilgården, derogså boka ”Hverdagstanker i tekst og bilder” av Beate Heide og Odd Bakken vilbli lansert samme ettermiddag.

– Denne boken inneholder tekster som er blitt tilpå mange forunderlige vis opp gjennom årene. Boka er i storformat og Oddsbilder fyller alle høyresidene. Med seg på laget har de også grafisk designerTore Gjesback Mårds som også har røttene sine i Andøy. – Penn&Øre er stoltover å kunne lansere to svært ulike men unike produkter forteller Beate.

Som seg hør og bør blir det også kulturelle innslag, bokbad,kaffe og kaker.

- Vi gler oss veldig til 8. november, vi tror det skal blien fin og artig novemberstund. Og vi håper mange finner turen til Kiilgården,sier de to patriotene, som begge bor i Sortland kommune.