-  Det handler om at viønsker å være med på hele livssyklusen til en båt. Fra vi strekker kjølen, tillevering og til den dagen den skal kondemneres, så har kunden et kontaktpunkt.Det er det vi ønsker å være i fremtida, sier teknisk sjef ved Blokken Skipsverft, Jørgen Rasmussen, i en pressemelding fra verftet.

Blokken Skipsverft har vedlikeholdt, bygd om og reparert i 115 år. På 1980-tallet bygget verftet sin siste båt. Nå skal de igjen satse på båtbygging, og vil tilby skreddersydde fiskebåter på rundt 15 meter.

- Det er nyetider, og fiskerinæringen er helt klart blitt en moderne næring som kreverskreddersydde løsninger. Den nye generasjonen fiskere har andre krav til komfort, og fiskebåter skalnå kunne enkelt rigges om for å kunne fiske hele året. Blokken Skipsverft serderfor at det er helt klart rett tidspunkt å starte med nybygg, sier de i sin pressemelding.

Nybygg ibåtbransjen er det ikke mange i landsdelen som tilbyr. Skipsverftet i Blokken mener de har en stor fordel med plasseringen sin.

-  Vi ligger i midt ismørøyet til fiskeriene. Ingen lang reisetid for kundene, ergo større kontrollfor kundene som kan være med i hele prosessen uten å måtte dra sørover ellertil utlandet, sier Rasmussen i pressemeldinga.

Verftet har i dag 22 ansatte, men har ambisjoner om å vokse, og gjøre minst ett nybygg i året. Han tror at "nysatsningen" vil være viktig for rekrutteringen til verftet.

- Vi ønsker jo være en bedriftsom tiltrekker seg fagfolk, og da må vi også tørre å satse på forskjelligeretninger. Vi ønsker rett og slett flere bein å stå på, sier Rasmussen.