For første gang tilbyr Hurtigruten fra i sommer hvalsafari som en del av sitt faste utfluktsprogram. Fra begynnelsen av juni til slutten av august får hurtigruteturistene anledning til å være med på kvalsafari gjennom samarbeidet som nå er inngått mellom Hurtigruten og Kvalsafari AS.

- Utflukten skjer i løpet av natt og tidlig morgen, og du vil være tilbake på det samme skipet før lunsj, opplyses det fra Hurtigruten.

Turistene hopper av båten i Risøyham, og fraktes derfra til Andenes.

- Ved kaia på Andenes entrer vi hvalskuta MS "Reine", som har lang erfaring med å takle Bleiksbassenget og havområdene rundt. Her ute kan du oppleve hvalen, verdens største pattedyr. Kvalen beiter i kanten ut mot det dype bassenget, der blekkspruten kommer opp samen med store mengder næringsstoffer fra dypet. Andenes er det eneste stedet langs norskekysten hvor kanten ligger så nær land. Ved hjelp av hydrofoner lokaliserer vi hvalen, og i de fleste tilfeller lykkes vi. Å føle det mektige havdypet gjør inntrykk. Det er voldsomme krefter, og stor skjønnhet i forening. Vi tar deg så tett innpå naturkreftene som det er mulig å komme, og du vil få et unikt nærbilde av livet her ute, opplyses det fra Hurtigruten.

Etter timer på åpent hav, er pulsen litt roligere på fergeturen med MS "Skutvik" over Andsfjorden til Senja. Utflukten ender på Finnsnes hvor gjestene ønskes velkommen tilbake om bord på Hurtigruten.

- Dette kan bety veldig mye for Kvalsafari AS. Hurtigruten er en veldig viktig del av turismen i hele Norge, og det er flott for oss at avtalen er inngått. Dette kan for oss bety 2000-3000 turister ekstra på sommeren, og også en god del turister om vinteren, sier Daniele Zanoni ved Kvalsafari AS til VOL.