17-åringen Yasmin Hadafow kom til Bø i Vesterålen som liten jente. Etter hvert som hun har vokst opp er hun blitt mer og mer klar over at hun ønsker å være en god muslim. Men det er ikke lett å ha vokst opp et kritthvitt bygdesamfunn, og samtidig ta inn over seg familiens ønsker om at hun skal gjøre det som de mener passer seg en nesten voksen kvinne.

- Filmen er laget som et skoleprosjekt på medielinja ved Hadsel videregående skole. Den skulle handle om temaet "virkelighet". Så endte det opp med at vi skulle se på min historie. Jeg er født i Saudi-Arabia, og flyttet som veldig liten til Egypt. Moren min døde da jeg var veldig liten, og så endte vi opp i Norge - i Bø.

- Du snakker i filmen flere ganger om at du vil bruke hijab. Hvorfor vil du det?- Jeg vil forsøke å være en så god muslim som jeg kan, og til det følger noen regler. Jeg har også noen forventninger fra min familie, selv om de aldri har presset meg. Her i Bø vokste jeg opp uten muslimer på min alder, så det har aldri vært naturlig å bruke hijab.

- Hva sier dine venner om dette valget?- Jeg har spuirt dem mange ganger om de fortsatt ville være venn med meg om jeg brukte hijab. Det sier de at de vil, selv om de nok vil synes det er rart å se meg med dette.

- Hvilke råd ville din mor gitt deg om hun hadde levd?- Jeg tror jeg ville brukt hijab, fordi hun da hadde vært min rollemodell. Min far sier han håper jeg en dag vil ta den på. Min stemor er også en fin støtte for meg. Heldigvis er det som sagt ingen som presser meg.

- Hvor ser du for deg at du bor om ti år?- Jeg tror nok det blir i en storby. Det er nok lettere å være muslim om man har flere muslimer rundt seg. Filmen for meg om at jeg føler meg helt norsk, samtidig som jeg føler meg helt som muslim. Det er vanskelig, og det tror jeg mange skjønner.

PS! Filmen har helt uten offentlig omtale passert 1.800 visninger, og VOL er trolig det første mediet som nå omtaler den.