Foto: Jorunn Hernes

På ettermiddagen 29. januar arrangeres litterært fotbad på Vill & Vakker Medispa på Sortland. Der får du lytte til poesi og fortellinger, samtidig som føttene dine pleies i et deilig, duftende fotbad.

- Vi gleder oss, og tror dette kommer til å bli en avslappende og annerledes spaopplevelse, sier innehaver og daglig leder, Mariann Lanesskog, som står bak arrangementet i samarbeid med Marianne Lovise Strand i Mamru Media og Beate Heide i Penn & Øre.

Første gang i Vesterålen

Så vidt de vet, har det aldri vært arrangert noe lignende i Vesterålen, og de ser fram til å prøve dette ut. Ideen fikk Strand og Heide fra Fitjar Såpekokeri, som igjen hadde fått ideen fra Lier gård.

- Vi har skrevet om gründer og såpekoker Jorunn Hernes fra Fitjar i boka vår, «Ren lykke», og leste på facebook at  hun hadde arrangert litterært fotbad i sitt lille såpekokeri. Dette synes vi hørtes så artig ut, så det måtte vi jo prøve ut her i Vesterålen også, sier de to.

Kanskje vil også andre kommuner i Vesterålen få besøk av damene, alle tre er andværinger bosatt i Sortland.

Avslappende ettermiddag

Mariann Lanesskog har arbeidet som fotterapeut siden 1988, og stelt mange føtter i løpet av disse årene. Hun vil fortelle om hvilke fotbehandlinger Vill & Vakker Medispa tilbyr, og bokgründerne Beate Heide og Marianne Strand fortelle og lese fra boka si «Ren Lykke», en bok som hyller renhet og velvære.

- Vi gleder oss til en annerledes ettermiddag der føttene, som vi til daglig ikke vier så mye oppmerksomhet, blir ivaretatt, sier arrangørene, som også spanderer grønn te, kaffe og sjokolade.

- Vi ønsker å skape en annerledes sanseopplevelse, smiler Marianne Strand som gleder seg til arrangementet. Det er bare plass til 10-12 deltakere, først til mølla-prinsippet gjelder.

- Du må ha med en balje og et håndkle, resten ordner vi, sier Mariann Lanesskog som er kveldens vertinne.