- Dette er norgesreklame på sitt aller beste, sa fiskeriminister Elisabeth Aspaker da hun torsdag formiddag sto foran storskjermen i den norske ambassadørens residens i London og så på live-tv fra Myre havn.

Sammen med representanter fra norsk torskenæring og deres britiske kunder, var hun i ambassadørens residens for å fortsette skrei-feiringen som har satt sitt preg på Vesterålen og Myre denne uka.

Les også: Myre-skrei i luksusbutikk

En tydelig stolt fiskeriminister fra Harstad kunne ikke få sagt det nok ganger at dette var ”like i nabolaget” fra der hun bor.

Les også: - Lykke til med skreisesongen, Vesterålen!

Live fra kaia

Direkte fra kaia på Sommarøya i Øksnes rapporterte andværing og kommunikasjonssjef i Norges sjømatråd, Geir Bakkevoll, i en sending produsert av Deadline Media fra Sortland. Med seg hadde Bakkevoll Myre-fisker Andre Reinholdtsen – som fortalte forsamlingen i London hva fiskeriene har betydd for han og for Øksnes.

- Jeg begynte å ro fiske da jeg var 16 år, og kjøpte min egen båt da jeg var 18. Skreien betyr alt for både meg og Myre, sa Reinholdtsen.

Myre-skrei på menyen

Fiskeriministeren var reporter på den britiske siden av skjermen, og fyrte løs flere spørsmål til Myre – blant annet om skreifestivalen, som hun skal besøke om et par uker.

Det ble også sendt live-tv til lignende arrangementer i flere av de andre landene hvor norsk skrei er på vei opp og frem.

Forsamlingen i ambassadørens residens fikk servert Myre-skrei til lunsj –  tilbedt av Simon Hulstone – som er en av de sju kokkene som har vært i Vesterålen i regi av Norges sjømatråd denne uka.