Vestmarka barnehage er første barnehage i Nord-Norge til å fylle kriteriene som må til for å bli godkjent som «trafikksikker barnehage».

- Vijobber for å redusere antall drepte og skadde i trafikken. Derfor samarbeidervi tett med Trygg Trafikk, sier fylkesråd forsamferdsel i Nordland, Tove Mette Bjørkmo (Ap) i en pressemelding.

Å være entrafikksikker barnehage er en bekreftelse på at barnehagen arbeider godt oghelhetlig med trafikksikkerhet. Kriteriene er basert på de regler ogforskrifter som gjelder.

Godevaner

Å bli en«trafikksikker barnehage» innebærer at man lærer barna gode trafikkvaner,men også at man påvirker foreldre og ansatte til å følge de lover og reglersamfunnet har satt for ferdsel i trafikken.

I tillegg har barnehagen gjennomdenne godkjenningen kartlagt risikofaktorer i nærmiljøet og utarbeidet«sikkerhetsregler» for alle turer til fots med bil eller buss i barnehagensregi.

Må satse på trafikksikkerhet

Sortland kommune er en av fem kommuner i Nordland som har tatt imot tilbudet fra Nordland fylkeskommune om å kvalitestssikre kommunens trafikksikkerhetsarbeid.

- Fylkesrådet ønsker  at alle barnehagene iNordland kvalitets sikrer sitt arbeid med trafikksikkerhet og  ønsker åbli godkjent som Trafikksikker barnehage, sier Bjørkmo og lover i samarbeid medTrygg Trafikk både økonomiske tilskudd og faglig bistand.