En andværing i begynnelsen av 20-årene stod nylig i Vesterålen tingrett, anklaget for å ha kastet et tungt glass i hodet på en restaurantgjest. Vedkommende kastet glasset helt uten noen foranledning. Hendelsen fant sted i slutten av november i fjor.

Glasset traff en dame, og damen fikk et dypt kutt i hodet. Da glasskasteren ble hentet av politiet etter hendelsen, satte han seg kraftig til motverge, og presterte å komme med grove, verbale utfall mot politimannen.

- "Fitte" og "fittetryne" var ord som ble brukt, i tillegg til at mannen spyttet på tjenestemannen.

Aktor bad retten dømme mannen til fem måneders fengsel, samt oppreising og erstatning. Tiltalte bad seg delvis frikjent etter hendelsen.

I retten kom det frem av tiltalte hadde vært veldig full, mens offeret ikke hadde drukket alkohol av betydning, og i tillegg ikke kjente voldsmannen.

Fornærmede har etter hendelsen forklart at hun etter den skremmende hendelsen har vært plaget av angst, og har vært redd for å være alene. Hun er nøye med hvor hun setter seg på utesteder, og her daglig plaget med øresus og vondt i tinningen.

Retten dømte mannen til 120 dager i fengsel, og han må betale 4100 kroner i erstatning til offeret. Han må betale 2000 kroner i saksomkostninger, og 6000 kroner i oppreisning.