Ringo Haupt foran inngangen til Ekspedisjonen i Nyksund. Foto: Thor Anders Angelsen

Skjærtorsdag startet sesongen for Haupt og resten av folket på Ekspedisjonen. Folk strømmet inn dørene på brygga.

På kjøkkenet kokkelerte Haupt fram fish & chips og andre lekre retter for gjestene. Han har nylig returnert fra en tur til Japan i regi av Smak av kysten-nettverket, Innovasjon Norge og sjømatrådet for å promotere norsk ørret.

- Vi spiste mye mat og fikk se oss litt rundt. Det var veldig interessant. Japan ligger helt i den kulinariske verdenstoppen. De beste kokkene har ofte en eller flere restauranter i Japan, forteller Haupt.

Han lot seg inspirere av turen, men vil ikke love noen japanske retter på Ekspedisjonen med det første.

- Litt innflytelse blir det sikkert, men det er 100 prosent sikkert at det ikke blir sushi, sier Haupt bastant.

- Hvorfor ikke?

- Sushi i Japan er noe helt annet enn all sushi du spiser her. Du skal ha litt respekt for kokkene som jobber i sju år for å få lage sushi. De går tre-fire år bare med å lage ris. Det er ikke bare-bare å lage sushi, forklarer Haupt.

- Hva er forventningne dine til den kommende sesongen i Nyksund?

- Vi får se, jeg vil ikke si for mye. Jeg har ikke peiling på hvordan den vil gå, sier Haupt.