I forrige uke ble det klart at Bø kommune får overta den videregående skolen ved Steinesjøen vederlagsfritt fra Nordland fylkeskommune.

- Det understrekes at bakgrunn for dette er at bygget er oppført av befolkningen i Bø som et dugnadsprosjekt, skriver fylkeskommunen i sitt vedtak.

Må dele overskudd ved salg

Skoletilbudet ved skolen er foreslått nedlagt. Kommunen ved ordfører Sture Pedersen varslet i et møte med fylkesråd Beate Bø Nilsen i mai at de ønsket å overta bygget som ble reist på dugnad i 1987. Fylkeskommunen kjøpte skolen da driftsselskapet for bygningen gikk konkurs tidlig på 90-tallet.

- Dersom eiendommen avhendes kommersielt innen 10 år skal Nordland fylkeskommune ha 50 prosent av salgssummen, er kravet fra fylkeskommunen.

- Risikofritt

Rådmann Åsa Elvik mener det er "relativt risikofritt" for kommunen å overta eiendommen.

- Bø kommune ønsker primært å få hånd om en verdi som tilhører befolkningen i Bø. Bygget vil kunne omdisponeres til andre formål som vil gi leieinntekter og dermed dekke driftskostnader. Sekundært vil eiendommen kunne avhendes med fortjeneste, skriver rådmannen i sin innstilling.

Bygget er planlagt brukt som næringsbygg, og Halvor Walla i den nyetablerte IT-bedriften Framsikt sa til VOL i forrige uke at de trolig blir første leietakere i bygget.