Det er eier av restaurantstedet Håndverkeren, Jørn Andersen, som har klaget inn gatekjøkkenet Alanya Kebab til kommunen. I brevet hevder han at det aldri har blitt søkt om tillatelse til å bygge hverken taket, gjerdet eller plattingen ved inngangen til gatekjøkkenet. I tillegg mener han også at det aldri er satt ned fettavskiller i avløpet fra stedet. Han mener Alanya Kebab har brutt plan og bygningsloven ved å ikke søke byggetillatelse.

Misfornøyd med vedtak

Brevet er tilsynelatende sendt til kommunen etter at spisestedet Håndverkeren ble vedtatt som bevaringsverdig i den nye byplanen, og dermed at bruken av det private uteområdet ble vedtatt å båndlegges. Andersen mener saken er en forskjellsbehandling, siden det ifølge ham finnes andre tiltak i området som er ulovlige.

Var bygd da han kjøpte

Eier av Alanya Kebab, Kardas Abdulhalim synes det er merkelig at saken blir innklaget nå, når både taket og plattingen har stått på stedet svært lenge. - Både plattingen og taket over restauranten var bygd da jeg kjøpte tomten, og jeg hadde ingen mulighet til å vite at tiltakene var ulovlige. Han vet ikke når de ble bygd, men mener det minst må være et sted mellom femten og tyve år siden, etter informasjonen han har. - Det er helt urimelig å skulle klage på det, nå på dette tidspunktet.

Han syns de har hatt god grunn til å innrette seg til at både tilbyggene og resten av området var lovlig. - Vi har ikke fått noen signaler i ettertid av kjøpet om at utbygget var ulovlig, sier han, og mener også at Håndtverkeren-eieren har hatt full mulighet til å melde inn de tidligere eierne.

Nødvendig sikkerhetstiltak

Gjerdet som er satt opp rundt plattingen, satte Abdulhalim opp selv, men da fordi han selv mente det var et viktig sikringstiltak. - Vi er en restaurant der mange familier kommer for å spise, og barna leker jo fritt. Samtidig er veien rett ved siden av, og bilene kjører fort forbi her, det kunne skjedd en ulykke dersom et barn falt ut i veien. Påstanden om fettavskilleren er også helt feil ifølge restauranteieren. - Vi har ordnet fettavskiller, den saken har vi tatt med kommunen tidligere og vi installerte da med en gang, forteller han. Han forteller videre at Andersen har klaget på flere sider av virksomheten tidligere. - For fire år siden mente han at taket her var feilkonstruert, men vi fikk en befaring fra brannvesenet, og de sa at taket er helt i orden.

- Ubehagelig

Andersen har også før dette klaget til kommunen i forbindelse med kebabvognen som sto på torget. Han mente den bare kunne ha åpent til klokken seks på ettermiddagen, og kommunen godtok dette, ifølge Abdulhalim. En underskriftskampanje med 1.500 underskrifter, gjorde at kommunen gav seg. - Vi syns det er ubehagelig å konstant få klager fra dem, vi passer jo bare på oss selv, sier Alanya Kebab-eieren. Abdulhalim vil ikke følge opp saken med noen ny klage til kommunen på verken Andersen eller andre i området. - Vi ønsker bare å drifte restauranten videre, så får vi bare vente og se hva kommunen sier.