Den 32 år gamle mannen jobba de siste årene som journalist i Nordlys. I tillegg har han vært innom Dagbladet og musikkmagasinet Metal Hammer.  Rydland Høyning var også bookingansvarlig for Rock mot Rus.

Ulykka skjedde under kjøreopplæring for motorsykkel, på et avstengt sted. Ifølge politiet veltet Rydland Høyning på motorsykkelen. Selv om det ble igangsatt gjenopplivingsforsøk på stedet, sto ikke livet til å redde.

Musikkprofil

Rydland Høyning var også en kjent profil i musikkmiljøet og var blant annet trommis i bandet Taliban Airways.

– Dette er en utrolig trist dag, og vi har brukt morgentimene til å snakke om dette i fellesskap. Morten var en høyt skattet medarbeider, kollega og venn for alle oss på Nordlys-huset. Våre tanker og dypeste medfølelse går nå til Mortens nærmeste, sier ansvarlig redaktør Anders Opdahl i Nordlys.

- Uvurderlig for Rock mot Rus

Styremedlem Svein Spjelkavik i Rock mot Rus, sier til iTromsø at han mottok dødsbudskapet i går kveld med tungt hjærte.

- Morten var en uvurdelig del av Rock mot Rus. Det er en utrolig trist beskjed for alle oss som var glad i Morten, både venner og familie, sier Spjelkavik til avisa.

Han omtaler Rydland Høyning som kompromissløs i arbeidet med Rock mot Rus, og en som jobbet hardt for å gi ungdommer i regionen en stor musikkopplevelse.

- Han hadde mange venner i og utenfor musikkbransjen. Det er mange som har mottatt et trist budskap nå.