I forbindelse med at PST meldte om terrortrusler mot Norge, har det blitt gjennomført flere sikkerhetstiltak på flere av landets flyplasser. Evenes flyplass er foreløpig den eneste i Midtre Hålogaland Politidistrikt som har økt beredskap.

- Grensekontrollen på de  internasjonale flygningene er utvida med synlig politi, noe folk vil merke når det kommer til flyplassen, forteller kommunikasjonsrådgiver i Midtre Hålogland Politidistrikt, Jannike Dyrhaug.

Beregn god tid

Hun understreker at dette i utgangspunktet ikke innebærer ekstra ventetid og lange køer for reisende.

- Men det kan være en fordel å møte opp i god tid. For det kan tenkes at det blir mer kø etter hvert, understreker, Dyrhaug.

Fungerende konsernsjef i Avinor, Anders Kirsebom, oppfordrer folk som skal ut å flyge til å følge vanlige retningslinjer.

- Vårt råd er at folk følger vanlige retningslinjer og generelt er årvåkne, sier han.

Ingen tiltak i Vesterålen

Ifølge Dyrhaug blir det forelpig ingen økt beredskap på flyplassene i Vesterålen.

- Det foreligger heller ingen trusler i vårt politidistrikt, sier kommunikasjonsrådgiver i Midtre Hålogaland Politidistrikt, Jannike Dyrhaug.

I tillegg blir det vakthold ved grenseovergangen ved Bjørnfjell og ved Ofotbanen.

Terrortrusselen mot Norge ble offentliggjort på en pressekonferanse torsdag morgen.

- PST har flere ganger fått varsler om at ekstreme islamistiske grupper i Syria til hensikt gjennomføre terrorhandling i Norge.

Slike varsler får vi ofte, men ofte viser de seg å ikke være riktige, sa PST-sjef Benedicte Bjørnland på pressekonferansen torsdag.

Les pressemeldingen fra politet her