Postkort med ett enkelt spørsmål, alle uten avsender. Foto: Kristine Lindebø

"E du sur?" står det som oftest på kortet når Robin Frivåg får et nytt postkort i postkassa. Robin ler hver gang. Det hele begynte med en spøk på jobben i Oslo. Nå kommer postkortene fra ukjente avsendere rundt omkring i Norge og verden.

Ble "en greie"

Robin Frivåg er en kar som liker å skape god stemning. Da han jobba i Oslo, begynte han å gå bort til kollegaer og spørre "E du sur?" om de så litt stressa eller lei ut.

- Det var bare på artig, for å lette på humøret deres, sier den spøkefulle mannen, som nå bor på Sortland.

Det funka bra. Kollegaene i kantine og catering på Høgskolen i Oslo og Akershus, ble i godt humør av det spøkende spørsmålet. Noen begynte til og med å si det selv. For eksempel om de var ute på byen sammen, kunne de gå bort til folk og spørre.

- Det ble vel etterhvert "en greie" i Oslo, som vi hadde det mye gøy med.

Etter hvert fikk han et skilt framme på matvogna han gikk rundt med på høgskolen, der det stod tydelig "E du sur?".

Fra fjern og nær

En gang en av kollegaene var på ferie, fikk Robin det første postkortet der det kun stod "E du sur?". Ingen avsender, ingenting annet.

- Da visste jeg jo at det var hun som hadde sendt det, sier Robin, som syns det var et morsomt påfunn fra kollegaen.

Siden da har det kommet flere og flere kort, men nå vet han ikke hvem de kommer fra. Han kan bare se hvor de er sendt fra.

Kortene har kommet fra Fuerteventura, Island, Lofoten, Tyrkia, Trøndelag, Jan Mayen, Mallorca, Paris, Bodø, Hellas og mange andre steder. Han har hørt at til og med mora til en av kameratene hans en gang sendte kort. Da han slutta i jobben stod det "E du sur?" i avskjedskortet fra kollegaene.

- Jeg prøver alltid å finne ut hvem som er avsenderen, hvem som er på ferie, men klarer det som regel ikke, sier Robin.

Fortsatte på Sortland

Robin kommer opprinnelig fra Narvik, men har nå flytta fra Oslo til Sortland, etter tolv år i hovedstaden. Han har mye slekt i Vesterålen, og føler på mange måter han har flytta hjem. På Sortland jobber han nå i kafeen "Pause" i Kulturfabrikken, hvor har fortsatt med å spørre kollegaene her "E du sur?". Det blir minst like godt mottatt her som i Oslo.

- Jeg tror det tok kortere tid før folk skjønte humoren her oppe, sier Robin.

- Men er du mye sur da?

-Haha, nei! Jeg er aldri sur, heller tvert i mot, ler Robin.

Ikke bare postkort

Avsenderne nøyer seg heller ikke med bare postkort. En dag fikk han en pakke i posten, og i den lå det ei t-skjorte med teksten "E du sur?". Han har også mottatt klistremerker i posten med samme tekst, og en gang fikk han et leverposteilokk med bilde av han, og spørsmålet under. Også disse forsendelsene var uten avsender.

- Jeg syns det er veldig artig, ler Robin.

På Facebook har laga et eget bildealbum som heter "E du sur?". Her legger han ut alle postkortene og tingene han får i posten, og får stor respons fra venner og kjente. Mange syns det er gøy å følge med. Om det er flere som får lyst til å sende postkort, blir ikke Robin mer sur av den grunn.

- Ja, jeg tar gjerne imot! smiler han.