I forbindelse med VG-lista-konserten er det ventet store folkemengder til Sortland sentrum, og ikke minst mange biler. Politiet håper at folk bruker fornuften før de setter kursen mot konsertarenaen.

-Ta bena fatt

Hele Strandgata, fra lensmannskontoret til Schibsgården, vil være stengt i forbindelse med konserten. De eneste som slipper gjennom er nødetatene. Jørn Karlsen ved Sortland lensmannskontor skal være innsatsleder under VG-lista konserten.  Han oppfordrer folk til å utøve sunt parkeringsvett.

- Det kommer til å bli et bra trøkk uansett. Men vi oppfordrer folk til å parkere på merkede områder. Og de som bor innenfor rimelig avstand til sentrum kan gjerne sette igjen bilen hjemme og ta beina fatt. Gå gjerne flere sammen og kjør i så få biler som mulig, sier Karlsen, som skal være innsatsleder under konserten.

Må beregne god tid

Uavhengig om man bruker beina eller tar bilen, understreker Karlsen at det er svært viktig å beregne god tid.

- Møt for all del opp i god tid før klokka seks. På den måten kan vi unngå mest mulig kø- og parkeringskaos. Ved  å komme tidlig kan en dessuten få med seg folkelivet i tillegg, sier Jørn Karlsen.

Innsatslederen håper også at flest mulig nytter seg av kollektivtilbudet og presiserer at det er en fin og effektiv måte å komme seg til og fra på.

Bussene går presist

Bussene som skal frakte ungdommer i og utenfor regionen til Sortland før og etter konserten, vil også være en synlig del av trafikkbildet.

Banksjef i DNB på Sortland, Johnny Karlsen, oppfordrer folk til å møte opp på bussholdeplassene i god tid.

- Bussene går presist ved oppsatt klokkeslett. Da er det viktig at folk er til stede, sier han.

Karlsen poengterer at bussene vil være godt merket og at det i tillegg vil være personer fra DNB til stede ved flere av de største bussholdeplassene, for å  se til at folk kommer seg på rett buss.

Han forteller ellers at det er lite påmelding fra Bø og Andenes, og særlig mange fra Harstad og Narvik.

- Det kan hende at vi plukker opp de påmeldte fra Bø og Andenes i minitaxi, opplyser Johnny Karlsen.