– Jeg gleder meg stort. Det blir fantastisk å starte turneen i vakre Vesterålen, sier ”Bettan” da VOL snakker med henne på telefonen mandag formiddag.

I dag, tirsdag, drar hun og resten av produksjonen til Bø for å starte forberedelsene. Her skal de siste detaljer settes til konserten.

–Vi drar alle mann opp og legger den siste hånden på verket. Vi har øvd sammen nå i høst, men de neste dagene i Bø blir viktige. Vi skal her øve og sette de siste detaljene før turneen, sier hun.

– Bø er en utrolig vakker plass og jeg gleder meg til å starte turneen her. Jeg har vært der mange ganger før og er glad i plassen og menneskene. Et perfekt sted å starte, sier hun.

Variert

Konserten i Bø blir den første i en rekke av 32 konserter Alta i nord til Kristiansand i sør frem til 22. desember. For de som tar turen til Bøhallen til helga lover Andreassen noe for enhver smak.

– I tillegg til meg er det da Didrik Solli-Tangen, som er en tenor, som står for mye klassisk musikk. Ole Edvard Antonsen spiller mye klassisk trompet, men også moderne. Jeg står for mye klassisk jeg også, men også mye av det mer folkelige. Sammen tror jeg vi kommer til å gi publikum ei flott førjulspakke.

Andreassen lover blant annet en klassiker som Gabriellas song.

– Det er en sang folk forventer og som en ikke kan være foruten rett og slett. Didrik kommer til å synge The prayer også, som er en sang folk rett og slett forventer seg, sier hun.

Tradisjon

Frem til 7. desember, da turneen går inn på sin ferd i den sørlige delen av Norge, vil Bettan og resten av ensemblet være på veien. Mange vil kanskje tro at dette er et slit for en veteran som henne.

– Jeg får ofte dette spørsmålet fra journalister. ”Blir du aldri lei”. Til det må jeg si at det er et privilegium å få lov til å dra rundt i disse kirkene og disse konsertarenaene i Norge å spille for folk. Jeg har vært så heldig å få gjort dette i mange år og håper på å få holde på i flere.

Og nettopp kontakten med folk er noe av det hun setter mest pris på.

– Før slike turneer får jeg mange telefoner og e-poster fra folk som sier de gleder seg. Og det er litt av hele greia. Jula er ei tid der følelser blir forsterket. Enten det er glede eller sorg. Og nettopp derfor er møtene med folk så sterkt. Det gir meg noe og det er noe jeg tar med meg. Det å få lov å dra ut og synge og opptre for disse menneskene er noe jeg ser på som et stort privilegium, sier hun.

Tid til jul

Men med konserter frem til bitte lille juleaften, hvem tar så seg av juleshoppingen?

- Jeg får god tid til det. Vi får Oslo som base fra 7. desember. Så da kan jeg starte juleforberedelsene, sier Andreassen. Rent åndelig starter de allerede på lørdag i Bø.

– Når jeg ikke opptrer på disse konsertene, setter jeg meg og hører på jeg også. Og det å få denne roen over seg når en er på slike konserter, er noe av det som jeg tror mange setter pris på. En får tid til å føle. Til å glede seg over å være i live. Til å gråte og kjenne på savn over de en har mistet. Det er det som gjør at jeg er så glad i disse turneene og disse konsertene, sier Andreassen.

Syvende gang

I pressemeldingen fra arrangøren kommer det følgende frem om konsert-turneen:

"For syvende gang reiser Ole Edvard Antonsen ut på turné til kirker og kulturhus i vårt landstrakte land i førjulstiden. I år vil han ta med seg ikke mindre enn to velkjente artister som gjester under hele turnèen fra Alta i nord til Kristiansand i sør.

Med Ole Edvards eget band og gjestene Didrik Solli-Tangen og Elisabeth Andreassen vil de i år som i fjor starte turnèen i Nord-Norge før de besøker alle landsdelene i løpet av sin 5 uker lange juleturnè.

Ole Edvard Antonsen trenger vel neppe noen nærmere presentasjon, men som en av verdens fremste trompetsolister i dag og en av norges absolutt største internasjonale stjerner opptrer han jevnlig som solist på de store musikkscenene rundt omkring i verden.

Eksempelvis Carnegie Hall NY, Musikverein Wien, Suntory Hall Tokyo, Sidney Operahouse, Barbican i London, Philharmonie i Berlin i tillegg til store arenaer som Olympiahalle München, Seoul Olympic Stadium, m.m..

Det har blitt en hyggelig tradisjon at sangeren Didrik Solli-Tangen, er med som gjest på turnèen. Han skal også iår varme opp til juleturnè med dansetrinn i sin rolle som programleder i ”Skal vi danse” på TV2. Didrik og Ole Edvard er to lekne herrer og dette har resultert i et briljant musikalsk samarbeid og morsomme overraskelser ved tidligere julekonserter. De har garantert ikke tenkt å gi seg med overraskelser, og når to av våre aller mest allsidige artister slår seg sammen blir det en magisk stemning. Julehøytiden kan for alvor senke seg over vårt publikum når Didrik´s klokkeklare stemme og Ole Edvards trompet runger i våre kirker og kulturhus.

Nytt av året kan vi stolt presentere Elisabeth Andreassen som vår ekstra gjest under hele turnèen. Elisabeth og Ole Edvard er gamle kjente og har samarbeidet musikalsk ved mange ulike anledninger. Elisabeth er en av våre aller mest folkekjære artister og kan vise til en solid solistkarriere, og med sin allsidighet har hun gjennom årene gjort julekonserter i hele landet med bla. Jan Werner Danielsen og Oslo Filharmoniske Orkester."