Under mye latter fremføres «Tolv juleønsker».

Vesterålingene vet å sette pris på sine trofaste gjester, så Bøhallen var fylt til randen denne lørdagen i slutten av november.

Trekløveret Antonsen, Andreassen og Solli-Tangen må ha alliert seg med værgudene, for Bø er dekket av den kviteste julesnø som danner en perfekt ramme rundt konserten.

- Vi har 600 personer inne på premieren for Desemberstemninger i vakre Bø, og det i et kulturhus som er bygget på dugnad, innleder ordfører Sture Pedersen.

- Det er god pr for kommunen at Ole Edvard Antonsen & co stadig innleder juleturneen sin her!

Lokal oppvarming

Før hovedpersonene gjør sin inntreden får vi en smakebit fra musikalen Chess ved Lotte Lockert Johansen og Bø Musikkforening. I påsken 2016 vil nemlig Bø Musikkforening oppføre Chess.

Lyset blir dempet og inn kommer Ole Edvard Antonsen. Han åpner med «Det kimer nå til julefest». Etter hvert introduserer han Didrik Solli-Tangen og Elisabeth Andreassen. November til tross, de setter hele salen i desemberstemning og høydepunktene kommer tett.

Minner terrorofre

I forbindelse med terrorangrepene i den senere tid forteller Elisabeth at hun har hatt en samtale med Gunnar Stålseth, og leser en tekst basert på denne samtalen.

Til stor jubel blir så Ole Edvard utfordret til å synge duett med Elisabeth. Litt senere i programmet fremfører de tre «12 juleønsker» med mye moro og latter.

Endeløs applaus

Da Ole Edvard og Didrik mot slutten fremfører først «Nordnorsk julesalme» og deretter «O helga natt» vil applausen ingen ende ta. Publikum vil ikke slippe artistene, men etter utdeling av bø-lefser som årets gave til artistene og allsang av «Deilig er jorden» blir vi ønsket vel hjem.

- Det var en veldig bra konsert. Jeg var her i fjor også. Det er fint å komme i førjulsstemning og roe litt ned, synes Ottar Kristoffersen.

Begeistret publikum

- Konserten var helt nydelig og satte oss i stemning, fortsetter Katie Hanken.

- Det er så flott å få høre verdensstjerner her i Bø. Jeg vil også takke Bø Musikkforening og alle som har stått på for å gjennomføre dette arrangementet. Vi er utrolig heldige som har slike ressurser blant frivillige kulturentusiaster her i bygda vår. Takk for det!

Det var en nydelig konsert, så vakkert å høre og nydelige artister. Jeg likte spesielt godt at Ole Edvard framførte «Vidda», men alle leverte nydelig. Og så må jeg skryte av Bø Musikkforening som er så flinke, sier Eva Nikolaisen strålende.