– Jeg har alltid vært fascinert av det arktiske klimaet og ønsker etter hvert å leve av å være ute i friluft. Å være med i Fjellräven Polar vil være en god start, sier Camilla C. Johnsen.

Fjellräven Polar er et 300 kilometer lang hundesledetur på den arktiske tundra, i regi av klesprodusenten Fjellräven.

Ferden, som går fra Signaldagen i Norge til Jukkasjärvi i Finland, gir vanlige folk fra hele verden muligheten til å virkelig oppdage naturens mange herligheter.

Mange om beinet

Men det er mange om beinet og kun to personer fra hvert land får delta. Avstemningen om hvem som får være med, finner sted på Facebook.

I tillegg blir den andre halvparten plukket ut via intervju. For å komme med basert på avstemningen, er det nødvendig å havne øverst. Camilla C. Johnsen ligger foreløpig på 4. plass, drøyt 1000 stemmer bak vedkommende som er i tet.

– Det er et stykke opp, men samtidig er det ikke så langt dersom man får en del stemmer på en gang, sier Johnsen til VOL.

Nå håper hun at folk i Vesterålen bokstavelig talt kan hjelpe henne inn på den arktiske tundra, noe du kan gjøre her.

Avstemningen stenger den 12. desember.

Student

Johnsen bor for tiden i Alta, der hun studerer til bachelor i arktisk friluftsliv.

Hun ønsker å være med på Fjallräven Polar fordi hun vil teste ut egne grenser.

– Jeg ønsker å utfordre meg selv. Samtidig ønsker jeg å føle på kroppen hvordan det er å lede et hundespann, der hundene står i fokus. Og ikke minst så blir det en veldig sosial opplevelse å være med. Så jeg håper at dette kan bli min første lille ekspedisjon, sier 19-åringen.

Verden går ikke under

Johnsen sier at verden ikke går under dersom det skulle vise seg at hun ikke får nok stemmer.

– Det har uansett vært gøy å prøve, og skulle det vise seg at jeg ikke blir blant de utvalgte, får jeg heller finne en annen måte å komme i kontakt med det arktiske klimaet på, sier hun.

– Men når det er sagt, vil det jo være litt kjipt om jeg ikke får være med, fordi dette er noe jeg virkelig ønsker, slår Camilla C. Johnsen fast.

Det er fortsatt ikke for sent å melde seg på selve konkurransen, noe du kan gjøre her.