Det er kulturetaten, som administrerer den kulturelle spaserstokken, som har tatt initiativ til prosjektet om å gi ut en ny brosjyre.

– I Bø har vi et flott kulturtilbud til seniorer, og kommunen vil gjøre tilbudet mer tilgjengelig og bedre kjent med å utgi en brosjyre, sier Katie Hanken, kultursjef Bø kommune, i en pressemelding.

Den kulturelle spaserstokken er en nasjonal ordning som skal sørge for profesjonell kunst og kulturformidling av høy kvalitet til eldre.

– Vi er mange som samarbeider for å gi et godt kulturtilbud til seniorer i Bø og med denne oversikten samler vi alle gode krefter under samme paraply.

Samarbeider mellom flere etater

I Bø samarbeider kulturetaten, helse- og omsorgsetaten, eldrerådet, frivillige lag og foreninger, Bø og Malnes menighet, Bø Museum og Bø frivilligsentral om innholdet i spaserstokken.

– Det er et ganske fantastisk tilbud vi har for eldre i Bø. Det er stor aktivitet på Bøheimen deriblant flere planlagte konserter i 1. og 2. etasje. Den fremragende formidleren og fiolinisten fra Nordnorsk symfoniorkester Elena Yakovleva og Vesterålens egen Peer Nic Gundersen med Ensemble Blå er blant høydepunktene.

– Vi har også valgt å fremheve noe av det øvrige kulturtilbudet i Bø som er tilgjengelig for alle i Bøhallen.

Lars Bremnes og Chess

I mars kommer Forsvarets musikkorps Nord-Norge og Lars Bremnes, og Bø musikkforening skal spille fra musikalen Chess.

Brosjyren, som skal distribueres til alle husstander i Bø, gir også oversikt over et nytt tilbud om seniorkino, et nytt litteraturgruppetilbud, foredrag i samarbeid med Bø museum og trimaktiviteter som bassengtrening, sittedans og aktiviteter i tilknytning til Bøheimen-løypa.