I fjor høst ble Vinje Barnehage ferdig med en splitter ny klatrejungel bak Bøhallen, knappe fem minutters gange fra barnehagen. Klatrejungelen har vært et yndet turmål for barnehagen i høst og nå i mars og april. I dag oppdaget de imidlertid at noen hadde gjort hærverk.

- Vi fant ut at noen hadde ødelagt noen disser og knekt noen trær. De hadde brukt hammer, spiker og kniver for å ødelegge og knekke trærne, sier styrer i barnehagen, Mari Anne Vik.

Tilsto

Etter litt detektivarbeid kom styrer og pedagogisk leder frem til at det var et knippe skoleunger som hadde utført hærverket. De ble så kontaktet og tilsto umiddelbart.

- Pedagogisk leder ved barnehagen har vært å snakket med barna på skolen. De har unnskyldet seg og lovet å bidra med å rydde opp og fikse det ødelagte, sier Vik og berømmer de involverte.

- Det er veldig bra de innrømmet det og jeg vil gi honnør til skolen og foreldrene som har vært med å løse dette på en veldig fin måte, sier styreren.

Populært

Klatrejungelen ble ført opp i fjor høst av førskolegruppa i barnehagen. Den er ifølge Vik veldig populær for både barnehagebarna, men også andre unger på ettermiddagstid. Hun håper de nå raskt får fikset den opp igjen.

- Det som er ødelagt blir ikke kostbart å ordne, men det vil ta litt tid. Jeg er imidlertid helt sikker på at vi får den fikset opp veldig raskt, sier hun.