Natt til 3. mai mørklegges hele Bø kommune mellom midnatt og klokken 03.00. Det forteller Vesterålskraft i en pressemelding til VOL.

- I dette tidsrommet vil det ikke være noen strømforsyning inn til Bø, sier Kjetil Albrektsen, driftsleder i selskapet.

Nye trafoer

Årsaken til utkoblingen er at Vesterålskraft nå går i gang med å skifte ut to trafostasjoner i kommunen.

- I 2014 og 2015 var det Øksnes som fikk en del blink og avbrudd i strømforsyningen i forbindelse med arbeidet på Melrabben trafostasjon. I år er det Bø som skal få et løft med reinvestering og utskifting av den 40 år gamle trafoen på Reinshaugen, og den 30 år gamle trafoen på Steine stasjon, sier Albrektsen.

Han forteller at de nye transformatorene skal ha nytt og moderne design, med bedre løsninger for drift og vedlikehold. De har også mulighet til å motta en noe høyere regionalnettspenning fra Statnett.

- Som i sin tur vil minke overføringstap på linja til Bø. Men for å komme ditt må Vesterålskraft utføre en del arbeid. Den første delen av prosjektet blir på Reinshaugen hvor vi skal gjøre betydelige bygningsmessig arbeid, vedlikehold og noe omarbeiding før vi får inn den nye transformatoren, sier Albrektsen.

20 på jobb

Første utkobling blir som nevnt natt til 3. mai. Albrektsen forteller i pressemeldingen at det denne natta vil være 20 montører på jobb.

- Samtidig som linja er spenningsløs vil det bli utført vedlikeholdsarbeid med montasje av nye topphetter/topplokk på stolper i hovedlinja inn til Bø. Topplokkene har blitt revet av i uvær som har feiet over området i løpet av 2015, sier driftslederen.