Årets Barnekretsturnstevne for nordre del av Nordland skal i år arrangeres i Bøhallen. Det skjer mellom 3. og 5. juni, og så mye som 700 unge turnere fra Vesterålen, Lofoten og Ofoten er påmeldt. I tillegg kommer både trenere, reiseledere og foreldre.

Tidenes største

- Vi har undersøkt litt, og funnet ut at dette er tidenes største idrettsarrangement i Bø, sier stevnepresident Mariann Skoglund i Bø Gym og Turn.

De har planlagt arrangementet i snart ett år. Hele kommunen må bidra når Bø Gym og Turn skal huse et stevne av slik størrelse, noe som ifølge Skoglund ikke er vanskelig.

- Vi har laget en dugnadsgruppe på Facebook, hvor enormt mange har meldt seg. Det er ikke vanskelig å få folk til å stille opp, sier hun.

1000 i tog

Under den store turnhelga i Bø blir det mye artig å se på. Blant annet skal de til sammen nærmere 1000 gjestene gå i tog fra Bøhallen til Vinjegården lørdag, med både flaggborg og korps. Det blir også stort åpningsshow i Bøhallen og åpen hall og diskotek på kvelden.

- Hva betyr det for dere å arrangere et slikt stevne?

- Det betyr at vi får vist frem den flotte kommunen vår. Det betyr også at vi forhåpentligvis sitter igjen med økonomisk gevinst og får råd til mer utstyr og utdanning av trenere - som kommer ungene våre til gode, sier hun.

Nå oppfordrer Skoglund næringslivet i Bø om å forberede seg til innrykket av folk, særlig serveringssteder.

- Hold åpent hele helga, gjerne med utvidet åpningstid. Og sørg for at matlageret er fylt opp, sier stevnepresidenten.