Går det som klubbens beste skyttere håper, vil skarpskytterne fra Bø komme hjem med hele åtte mesterskap.

Henning Bakkejord Johnsen skyter i rekruttklassen. Han har som mål å ta gull på bane- og feltskyting samt på skogsløp, altså løping og skyting med strafferunder for hver bom.

Vil vinne

Gøran Dybdal skyter i klassen eldre rekrutt. Han har som mål å vinne skogsløpet og baneskyting. Han har i tillegg som mål å bli blant de tre beste i feltskytinga.

Lars Bakkejord Johnsen skyter i juniorklassen. Han har som mål å vinne bane- og feltskytinga.

Torfinn Johnsen er pappaen til Lars og Henning. Han har også satt seg høye mål i mesterskapet. Han ønsker å vinne stangskytinga, der man skyter på selvanviser med flest treff på 25 sekund (se video), og har mål om å nå finalene i de øvrige øvelsene.

Flere vesterålinger

Mange vesterålsskyttere drar til mesterskapet i Bodø. Senere i sommer drar mange videre til landsskytterstevnet, som i år arrangeres i Øverbygd. Dette er et av de aller største idrettsarrangementene i landet, konkurransen er svært skarp.

Torfinn Johnsen sier til Vol at flere vesterålinger kan gjøre det godt under NNM i Bodø:

- Eilif Andersen (klassse Veteran 65), Sortland, Erlend Sæther (klasse 4) fra Andenes, Jakob Mortensen (eldre rekrutt), Andenes og Jan Fredriksen (klasse Veteran 55), Dverberg, har vinnersjanser, mener Torfinn Johnsen.

Tre dager

Mesterskapet i Bodø starter onsdag med skogsløp. Torsdag er det feltskyting. Fredag begynner baneskytingen og lørdagen er det finaler. Det skal også avvikles samlagsskyting. Det vil si at de beste skytterne fra hvert samlag konkurrerer mot hverandre som lag.