- Jeg synes ikke sånt burde ligge i fjæra, sier hun.

På oppdagelsesferd i fjæra oppdaget Johansen og hennes barn restene av en død ku. - Den lå der, helt åpenlyst, forteller hun.

- Lå der ikke for tre måneder siden

Johansen, som er på ferie i Bø, vet ikke hva som har skjedd med kua eller når kadaveret har kommet i fjæra. Alt hun vet er at den ikke lå der for tre måneder siden. - Det ser jo ut som at noen rovdyr har vært der og spist, for av magen var det bare rester igjen, sier hun.

Hun forteller at det like bortenfor lå et hode og en fot. - Det er ekkelt at slikt skal ligge på et sted der barn leker og bader, sier hun.

Spørsmål fra barna

Da de kom over kua fikk hun en rekke spørsmål fra sine barn.- De spør hvordan den er kommet dit og hvem som har gjort dette med den, og det kan jo ikke jeg svare på, sier hun.

Hun ønsker at barna kunne hatt det slik som hun hadde det da hun var liten, da de gikk i fjæra for å lete etter skjell og fine steiner. - Skulle ønske vi kunne gjøre det uten å gå på oss skrot som noen har dumpet der, sier hun.

Familien kommer til å dra på flere oppdagelsesferder på Gimstad, bare ikke der. - Neste gang kommer vi til å gå lengre bort, konstaterer hun.

- Ikke hørt om dette

Tor Andersen, viltforvalter i Bø Kommune, sier at han ikke kjenner til denne saken. - Det skjer jo at dyr dør, men det er ikke så ofte at de blir liggende i åpent åsyn i fjæra, sier han. Andersen opplyser at han skal undersøke saken, og at hvis dyret er til sjenanse for folk kan det bli fjernet.